Meny

Etterforsker underslag i Malawi

Etterforsker underslag i Malawi

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOS-barnebyer har politianmeldt og etterforsker en underslagssak i Malawi. Rundt en halv million kroner ble antakeligvis underslått i fjor høst.
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Malawi er, ifølge CIA - The World Factbook, et av verdens minst utviklede land. Økonomien er svært avhengig av jordbruket, og 85 prosent av befolkningen bor i rurale strøk.

Det bekrefter informasjonssjef Synne Rønning i SOS-barnebyer.

- Vi har mistanke om at det er underslått for 500.000 norske kroner, og to lokalt ansatte hos oss er suspendert og meldt til politiet.

Nå etterforskes underslaget, som skjedde i Lilongwe, av politiet og av revisjonsfirmaet PriceWaterhouseCooper. Tyveriet ble oppdaget på senhøsten i fjor, og de to anmeldte skal ha underslått penger som var øremerket et nødhjelpsprogram for tørkekatastrofen i området. Utenriksdepartementet støttet prosjektet.

- Utenriksdepartementet ble orientert ganske umiddelbart etter at vi oppdaget underslaget. Nå avventer vi rapporten fra PriceWaterhouseCooper og politietterforskningen, og agerer ut fra det, sier Synne Rønning til ABC Nyheter.

Hun understreker at at det gjeldende programmet i Lilongwe er avsluttet, og at underslaget ikke har noe med Blantyre-prosjektet i Malawi å gjøre.

- Vi tar selvsagt dette veldig alvorlig. Saken er fryktelig trist, og det er veldig sjelden vi opplever slikt hos oss, kommenterer informasjonssjefen.

SOS-barnebyen har 15.000 ansatte i 132 land.

ABC Nyheter skrev tirsdag at CARE Norge fikk underslått byggematerialer for 80.000 dollar i Uganda.

Tidligere har ABC Nyheter omtalt tre lovbrudd hos Kirkens Nødhjelp og ett underslag hos Flyktninghjelpen i Liberia.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus