Meny

Skavlan vet ikke hva han skal finne på

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg vet ikke om jeg noen gang skal jobbe med TV igjen, sier Fredrik Skavlan. Etter ni år som NRKs desidert mest populære programleder, sier han overraskende takk for seg.

(Foto: Lise Åserud / Scanpix)(Foto: Lise Åserud / Scanpix)

Oslo (NTB-Mette Estep): Rundt nyttår tok Fredrik Skavlan kontakt med NRK og sa at han syns det er på tide å takke for seg. Om en måned, fredag 27. april, går seersuksessen «Først & Sist» på lufta for siste gang.

– Det var en avgjørelse jeg har vært helt alene om og som jeg tok for lenge siden, sier Skavlan til NTB.

Sure og hyggelige

Skavlans fredagsunderholdning gikk først på lufta i 1998, og har med årene bygget seg opp til å bli Skandinavias mest sette talkshow. Nyheten om Skavlans avgang kommer samme dag som den svenske avisa Svenska Dagbladet utroper ham til talkshowkonge i Sverige.

– Den timingen var ikke planlagt, det var ikke en slik omtale som var utslagsgivende, bedyrer han, men legger til at det var et poeng for ham å gi seg mens han og programmet var på sitt beste.

– Jeg ville ikke være den siste til å innse at «nå må jeg slutte». Den dagen jeg skulle slutte, var det meningen at NRK skulle reagere. Og de har vært akkurat så hyggelige og så sure som jeg hadde håpet at de skulle bli, sier han.

Usikker framtid

Skavlan skal fortsette i NRK, men det er usikkert hva han skal jobbe med:

– Jeg vet ikke om jeg noen gang skal gjøre TV igjen. Jeg har vært skrivende journalist før, jeg jobber også som illustratør. Med hånden på hjertet: Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre videre.

Han føler det utrolig vemodig å takke for seg og betegner de ni årene som et eventyr.

– Hjemme er de helt forskrekket over at jeg skal slutte. Jeg tror det er tanken på å ha meg der hele tiden som skremmer dem. Men de syns det er litt koselig også, sier Fredrik Skavlan. (©NTB)

Les mer:

Siste kveld med Skavlan i April

Kjære Skavlan

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus