Meny

Frp vil ikke gi statsgaranti til OL 2018

Frp vil ikke gi statsgaranti til OL 2018

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 28 mot 6 stemmer sa Fremskrittspartiets landsstyre tirsdag kveld nei til å stille statsgaranti til et eventuelt OL i Norge 2018. Partiledelsen hadde innkalt landsstyret til et telefonmøte.

Foto:
Siv Jensen og Fremskrittspartiets landsstyre sa tirsdag kveld nei til å stille statsgaranti til et eventuelt OL i Norge 2018. Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Oslo (NTB-Svein Kristoffersen): – Vi har tatt stilling på prinsipielt grunnlag uavhengig av hvilken by styret i Norges Idrettsforbund vil gå inn for. Landsstyret har sørget for at vi får en prinsippdebatt og ikke en lokaliseringsdebatt preget av idrettsstyrets vedtak, sier partiformann Siv Jensen til NTB.

Hun har ingen problemer med å forstå av mange Frp-politikere i Oslo, Trondheim og Tromsø vil være skuffet over partiets standpunkt. Jensen understreker at standpunktet bare gjelder for OL 2018 og ikke for eventuelt senere søknader. Hun viser til at Norge hadde OL i 1994.

– Skal vi holde denne takten, får vi OL i Norge hver femte gang, sier hun.

Uløste oppgaver

– Hovedgrunnen til vårt nei er de mange uløste samfunnsoppgavene. Frp vil heller satse på eldreomsorgen og helsetilbudet enn å bruke 15 milliarder på et idrettsarrangement, fortsetter partiformannen.

– Når det foreslås bevilgninger til sykehjem, sykehus og veier, trekkes rentespøkelset og handlingsregelen fram. Når det foreslås å bevilge milliarder til et OL, hører vi ikke noen av de typene argumenter, sier hun.

Siv Jensen sier videre at standpunktet har med prioriteringer å gjøre, og at pengene heller bør brukes til bedre veier, opprustning av skolebygg og bedre helse- og omsorgstilbud enn til et idrettsarrangement.

Avgjøres fredag

Førstkommende fredag skal Idrettsstyret avgjøre hvilken by som skal være Norges OL-kandidat i 2018. Deretter skal regjeringen vurdere om den vil gå inn for å stille en statsgaranti. Senterpartiet har allerede sagt at OL bør legges til Tromsø.

Søkerbyenes egne kostnadsberegninger ligger på opp mot 15 milliarder kroner, mens erfaringer fra andre byer og land er at disse ofte overskrides kraftig.

– Hvis formålet med OL i Norge er å markedsføre landet som turistnasjon, eller å få nye veier, vil vi få langt større effekt ved å investere direkte til det i stedet for å arrangere et OL, sier Siv Jensen. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus