Meny

Scoret mål hos Amnesty

Scoret mål hos Amnesty

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerengas Freddy dos Santos og Lyns Tommy Berntsen spilte i dag på lag sammen med Amnesty International. Utenfor den iranske ambassaden protesterte de mot henrettelsen av den unge iranske jenta Delar
Foto: Kristin Rødland Buick /Amnesty International Norge
To samfunnsengasjerte fotballspillere. Freddy dos Santos (til høyre) og Tommy Berntsen overleverte i dag underskrifter i protest mot henrettelsen av en ung iransk jente.

- Vår erfaring er at internasjonalt press i slike saker nytter. I førti prosent av hasteaksjonene våre har vi en positiv endring. Jeg har en god følelse på at vi kan gjøre en forskjell i saken til Delara Darabi, sier John Peder Egenæs, konstituert generalsekretær i Amnesty International Norge til amnesty.no

Totalt overlevrte Amnesty og spillerne til sammen 15 559 underskrifter.

1-0 til Enga

I en knapp uke har Freddy og Tommy prøvd å mobilisere supportere fra hver sin klubb til å støtte opp om aksjonen. Da stemmene ble talt opp klokken tolv i dag var stillingen 670-260 i favør Vålerenga. Det er underordnet på en dag som dette.

- I dag er konkurransen mellom Vålerenga og Lyn uvesentlig, sier Freddy dos Santos. - Nå er vi her får å stanse henrettelsen av en iransk mindreårig jente.

Utfordret på DOMINO

Bakgrunnen for aksjonen er at Freddy dos Santos utfordret egne supportere i Klanen, og byrival Tommy Berntsen, til å bli med på aksjonen.

DOMINO, et nettsted under Amnesty International hvor personer kan sette i gang aksjoner og utfordre andre, utfordret Vålerenga-spilleren Lyn-folket til kamp. Berntsen tok utfordringen på strak arm.

Freddy sa at han håpet på 100 VIF-fans ville støtte saken, mens Tommy gikk noe hardere ut. Han satset på at 110 «Bastioner» ville følge kapteinen i den viktige kampen. Begge klarte målsetningen med glans.

I tillegg til DOMINO-aksjonen, har Amnesty i Norge mobilisert sitt SMS-nettverk der 14629 aksjonerte mot henrettelsen. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus