Åpen for alle - alltid

Bruker minst tre timer foran PC-en daglig

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hver fjerde gutt i alderen 14-17 år bruker datamaskinen mer enn tre timer hver dag utenom skoletid, viser en ny undersøkelse om ungdoms bruk av PC, mobiltelefon og internett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Rundt 70 prosent av guttene og over halvparten av jentene har datamaskin med internettilgang på rommet sitt. Mange har også egen TV, opplyser Folkehelseinstituttet på sine nettsider.

- Dagens barnerom har blitt et teknologisk underholdningsrom, sier forsker Leila Torgersen.

Undersøkelsen viser også at det med unntak av dataspill er små kjønnsforskjeller i de unges bruk av PC, mobiltelefon og internett. Hver tredje gutt i tenårene spiller data- og TV-spill daglig. Denne forskjellen bidrar trolig til at guttene bruker mer tid enn jentene på databruk.

Videre viser undersøkelsen viser at 78 prosent av dem som har PC på rommet, brukte den daglig, mens 59 prosent av de uten PC på soverommet brukte den daglig. De fleste ungdommene bruker datamaskinen til skolearbeid utenom skoletiden.

Datamaskinen er et viktig verktøy for å holde kontakt med venner og bekjente. Over halvparten av de spurte chatter daglig, mens en firedel bruker e-post daglig. Nest etter chatting er nedlasting av musikk det de unge oftest driver med. (©NTB)

Les mer:

Nett-nyheter slår TV-nyheter