Meny

Tre druknet i kloakk på Gazastripen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst tre palestinere omkom og tusenvis er evakuert etter at store mengder kloakk tirsdag oversvømmet beduinlandsbyen Umm Naser nord på Gazastripen.
Gaza by (NTB-Reuters): En 70 år gammel kvinne, en fire år gammel gutt og en mann er til nå funnet omkommet, og 25 er kjørt til sykehus med skader.

Minst 25 bolighus ble knust og over 200 innbyggere er fortsatt savnet, etter at et deponi ved et renseanlegg sprang lekk og store mengder kloakk og gjørme veltet inn i byen.

Redningsmannskaper og soldater fra Hamas-militsen var raskt på plass, og kjempet desperat for å gjennomsøke ruinene i landsbyen som er hjem for drøyt 3.000 mennesker.

- Dette er vår tsunami, sier landsbyens overhode Ziad Abu Farya.

Palestinernes innenriksminister Hani al-Qawasmi kom raskt til stedet men måtte flykte i en politibil etter at rasende landsbyboere skjøt over hodet på ham, opplyser øyenvitner. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus