Meny

Diktator danker ut nobelprisvinner

Diktator danker ut nobelprisvinner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den avdøde diktatoren Antonio Salazar er kåret til tidenes største portugiser av landets TV-seere. Han setter dermed nobelprisvinner José Saramago og oppdageren Vasco da Gama i skyggen.

Foto: Scanpix
Nobelprisvinner i litteratur José Saramago når ikke opp mot Portugals tidligere diktator.

Avstemningen ble gjort av titterne på et TV-show i statskanalen RTP, melder NRKs tekst-TV.

Salazar, som styrte Portugal med jernhånd fra 1932 til 1968, døde i 1970. Den høyreekstreme diktatoren fikk 41 prosent av stemmene, selv om han i sin tid forbød alle andre politiske partier enn sitt eget og brukte det hemmelige politiet på sine motstandere.

Antonio Salazar gikk til topps hos RTPs seere sist søndag. 12 dager tidligere ble den katolsk-inspirerte juristen kåret til den verste portugiser noen gang i en avstemning i regi av debattprogrammet Eixo do Mal, ifølge Wikipedia.

I 1999 lanserte NRK Telemark Vidkun Quisling som en av de nominerte til århundrets telemarking. Det ble så mye bråk at juryen måtte trekke ham fra lista.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus