Meny

Sverige anerkjenner ny palestinsk regjering

Sverige anerkjenner ny palestinsk regjering

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under et besøk til Ramallah lovet utenriksminister Carl Bildt at Sverige vil gjenoppta politiske og økonomiske forbindelser med den palestinske regjeringen.
Foto:
Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og Sveriges utenriksminister Carl Bildt under et besøk til Ramallah i helgen. (Foto: REUTERS/Loay Abu Haykel / Scanpix)

Sverige følger dermed i Norges fotspor, etter at den norske regjeringen var først ute med å anerkjenne den nye koalisjonsregjeringen, melder ynetnews.com.

Regjeringen er et samarbeid mellom islamistiske Hamas og den sekulære Fatah-bevegelsen, ble godkjent av palestinernes lovgivende forsamling tidligere denne måneden.

Videre sa Bildt at de ikke vil forskjellsbehandle ministere fra Hamas og Fatha.

- Akkurat som vi ikke ville latt noen blande seg inn i våre regjeringsanliggende eller forskjellsbehandlet våre ministere, mener vi at den palestinske regjeringen bør behandles enhetlig, sa Bildt.

Den svenske utenriksministeren lovet også at hans regjering ville forsøke å gi økonomisk støtte til palestinerne. I fjor skal svenskenes bistand til palestinerne ha økt med 25 prosent fra året før.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus