Meny

Solheim: - Norge må importere helsearbeidere

Solheim: - Norge må importere helsearbeidere

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De neste tiårene vil Norge trenge over 100.000 nye helsearbeidere. Mange må trolig hentes i u-land, mener utviklingsminister Erik Solheim (SV).
Foto:
Erlend Aas / SCANPIX

Oslo (NTB): - Vi kommer til å trenge mer enn 100.000 flere folk i helsevesenet i Norge i de nærmeste ti årene. Jeg tror ikke noen ser noen utsikt til at vi kan fylle det med folk som allerede er i landet, sier Solheim.

- Jeg er bombesikker på at når Carl I. Hagen sitter på sykehjem, vil han veldig mye heller bli behandlet og pleid av en afrikaner, en inder eller en tamil, enn ikke å få noen pleie i det hele tatt, fortsetter utviklingsministeren.

Også Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) sier at morgendagens helsearbeider må komme fra den tredje verden. Han sier det er to måter for regjeringen å løse problemet på: Enten kan Norge betale for utdanningen i de landene det er aktuelt å rekruttere arbeidere fra, eller vi kan sende flere nordmenn til behandlingsinstitusjoner i utlandet.

Sykepleierforbundets leder Bente Slaatten varsler protester mot regjeringens planer, som hun mener er uetiske.

- I Europa har vi ti ganger så mange sykepleiere som i Afrika, der de sliter med grunnleggende helseproblemer som barnedødelighet, tuberkulose, hiv og aids, sier Slaatten til NRK. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus