Meny

Storbritannia ber Russland om hjelp

Storbritannia ber Russland om hjelp

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannia har bedt Russland om hjelp til å få løslatt de 15 britene som ble tatt til fange av iranske myndigheter for å ha krenket landets grenser.
Foto:
En hurtiggående båt fra den irakiske marinen patruljerer i vannveien Shatt al-Arab innerst i Persiabukta. En irakisk fisker som var øyenvitne til arrestasjonen av 15 britiske marinegaster og soldater i disse farvannene fredag, sier til nyhetsbyrået Reuters at britene helt klart befant seg i irakisk farvann. Iranerne anklager dem for grov og overlagt grensekrenkelse (Foto: Atef Hassan, SCANPIX/REUTERS)

Gruppen, som består av marinegaster og soldater, ble pågrepet ved munningen av vannveien Shatt al-Arab innerst i Persiabukta. Iranske myndigheter insisterer på at britene befant seg i iransk farvann, mens britene på sin side hevder de 15 var i irakisk farvann.

Den britiske ambassadøren Anthony Brenton sier ifølge Ria Novosti at Storbritannia gjør alt de kan for å sikre løslatelse av soldatene, og at de er i dialog med Russland om dette.

Det britiske utenriksdepartementet står fast på at Iran arresterte de 15 britene fra HMS Cornwall i irakisk farvann, der skipet har FN-mandat til å inspisere skip i Persiabukta.

Storbritannias statsminister Tony Blair har tidligere uttalt at han ser svært alvorlig på situasjonen, og at han håper de iranske myndighetene også forstår alvoret.

Les også:

Blair: Svært alvorlig situasjon

Persiabukta: - Uhyre alvorlig situasjon

England krever at Iran løslater soldater

Iran: - Britene har tilstått grensekrenkelse


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus