Åpen for alle - alltid

Storbritannia ber Russland om hjelp

Storbritannia ber Russland om hjelp
Storbritannia ber Russland om hjelp
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannia har bedt Russland om hjelp til å få løslatt de 15 britene som ble tatt til fange av iranske myndigheter for å ha krenket landets grenser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:
En hurtiggående båt fra den irakiske marinen patruljerer i vannveien Shatt al-Arab innerst i Persiabukta. En irakisk fisker som var øyenvitne til arrestasjonen av 15 britiske marinegaster og soldater i disse farvannene fredag, sier til nyhetsbyrået Reuters at britene helt klart befant seg i irakisk farvann. Iranerne anklager dem for grov og overlagt grensekrenkelse (Foto: Atef Hassan, SCANPIX/REUTERS)

Gruppen, som består av marinegaster og soldater, ble pågrepet ved munningen av vannveien Shatt al-Arab innerst i Persiabukta. Iranske myndigheter insisterer på at britene befant seg i iransk farvann, mens britene på sin side hevder de 15 var i irakisk farvann.

Den britiske ambassadøren Anthony Brenton sier ifølge Ria Novosti at Storbritannia gjør alt de kan for å sikre løslatelse av soldatene, og at de er i dialog med Russland om dette.

Det britiske utenriksdepartementet står fast på at Iran arresterte de 15 britene fra HMS Cornwall i irakisk farvann, der skipet har FN-mandat til å inspisere skip i Persiabukta.

Storbritannias statsminister Tony Blair har tidligere uttalt at han ser svært alvorlig på situasjonen, og at han håper de iranske myndighetene også forstår alvoret.

Les også:

Blair: Svært alvorlig situasjon

Persiabukta: - Uhyre alvorlig situasjon

England krever at Iran løslater soldater

Iran: - Britene har tilstått grensekrenkelse