Meny

Fire av ti råkjørere slipper unna fotoboksene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire av ti råkjørere som blir registrert i fotoboksene slipper unna forelegg på grunn av dårlige bilder. Politiet er oppgitt på Statens vegvesen som har ansvaret for boksene.

Oslo (NTB): I fjor ble om lag 263.000 fartssyndere knipset i fotoboksene. Av dem slapp omtrent 100.000 unna uten noen reaksjon, skriver Dagsavisen.

De 156.000 foreleggene som ble utstedt, brakte 395 millioner kroner inn i statskassen. Denne summen kunne vært vesentlig høyere dersom alle fotograferte kunne ilegges forelegg.

- Flere av bildene er kornete og uklare. Det gjør det umulig å identifisere føreren av bilen, hvilket betyr at mange saker blir henlagt, sier politioverbetjent Harald Torseth ved Politiets Automatisk Trafikkontroll-Senter (ATK) i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Verst ut på lista over de 21 politidistriktene som overvåkes fra ATK er Oslo, Rogaland, Hordaland og Haugaland og Sunnhordland politidistrikter. Her er bildekvaliteten dårligst og ofte er kameraene stilt for høyt eller lavt til at bilføreren er gjenkjennelig. Et annet problem er identifisering av utenlandske bilførere og dårlig vær.

Statens vegvesen sier de ikke har hørt noe om slike klager fra politiet. Seksjonsleder Finn Harald Amundsen mener problemene bør tas opp direkte med dem. (©NTB)

Illustrasjonsfoto forside: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus