Åpen for alle - alltid

Israel og palestinerne vil gjenoppta samtaler

Israel og palestinerne vil gjenoppta samtaler
Israel og palestinerne vil gjenoppta samtaler
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels statsminister Ehud Olmert har gått med på å gjenoppta direkte samtaler med palestinernes president Mahmoud Abbas, opplyser en amerikansk tjenestemann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:
USAs utenriksminister Condoleezza Rice, her sammen med palestinernes sjefforhandler Saeb Erekat, skal ha overtalt Israel til å gjenoppta direkte samtaler med palestinernes president Mahmoud Abbas. Foto: REUTERS/Eliana Aponte/ SCANPIX

Jerusalem (NTB-AP): Olmert skal ha gått med på slike møter til tross for etableringen av en samlingsregjering mellom Abbas' parti Fatah og radikale Hamas.

Ifølge tjenestemannen vil Olmert og Abbas i første omgang møtes for å bygge gjensidig tillit.

Abbas og Olmert har hatt direkte samtaler før, men etter at Fatah og Hamas etablerte en palestinsk samlingsregjering for vel ei uke siden, sa Olmert at han ikke ville møte den palestinske presidenten til forhandlinger.

Den tilsynelatende endringen i Olmerts holdning kommer etter at USAs utenriksminister Condoleezza Rice den siste uka har drevet skytteldiplomati mellom palestinske, israelske og arabiske ledere. Hun skal også ha forsøkt å overtale Israel til å være mer fleksible i sin holdning til palestinske myndigheter.

Rice hadde flere separate møter både med Mahmoud Abbas og med Ehud Olmert, og hadde blant annet et langt møte med Olmert mandag kveld. Det var tilsynelatende på dette møtet Olmert sa seg villig til å møte Abbas til direkte samtaler.

Rice skal selv oppsummere resultatet av sin Midtøsten-tur på en pressekonferanse tirsdag. (©NTB)