Meny

Falsk gynekolog lurte 1000 kvinner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag arresterte politiet på Tenerife en falsk gynekolog, som skal ha undersøkt over 1000 kvinner og filmet undersøkelsene, før han ble avslørt.

Den argentinske mannen som ble arrestert mandag, har i flere år utgitt seg for å være gynekolog. Allerede i 1996 ble 54-åringen arrestert i byen La Laguna, nord på øya, for å utgi seg som lege uten å ha dokumentasjon på dette, melder Canariposten.com.

Likevel åpnet mannen en privatpraksis som gynekolog, uten at politiet grep inn, i samme by som han ble arrestert i tidligere. Der skal han ifølge politiet ha undersøkt 1070 kvinner og filmet samtlige av de gynekologiske undersøkelsene.

Politiet vil nå prøve å finne svar på det mange spør seg om, hva mannen har brukt filmene til. De vil blant annet etterforske om han har solgt dem videre eller lagt dem ut på Internett.

Avslørt allerede i november 2006
Den falske gynekologen ble avslørt av en av sine kvinnelige pasienter alt i november i 2006, og da kvinnen anmeldte forholdet begynte politiet etterforskningen. Saken ble imidlertid henlagt. Men da anmeldelsene fortsatte å strømme på de neste månedene, stakk argentineren av.

Mandag ble han gjenkjent av politiet på flyplassen Reina Sofía, sør på Tenerife. Han rømte flyplassen, men ble senere på dagen arrestert i byen Candelaria. Den falske gynekologen er nå tiltalt for seksuell trakassering av kvinnene, og for å ha utgitt seg som lege og gynekolog. Han kan vente seg en streng straff.

Illustrasjonsfoto forside: Flickr.com

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus