Meny

- Betydelig underskudd i Stabæk

- Betydelig underskudd i Stabæk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk tapte penger i fjor også. Bæringene legger opp til tap både i 2007 og 2008 for å ha et lag som er klar for Fornebu Arena.

Foto: Scanpix
Stabæks Daniel Nannskog ble eliteseriens toppscorer med 19 mål i fjor. Lagkamerat Veigar Pall Gunnarsson ble nummer to med 18 treff. Utenfor banen gikk det verre med bærumsklubben.

I 2004 og 2005 fikk de blåkledde fra Nadderud et samlet tap på 18,6 millioner kroner for alle virksomhetene sine. Klubben rykket ned i 2004, og opprykket året etter var heller ikke kostnadsfritt. Fremtiden ser ikke særlig lysere ut:

- Vi har et betydelig underskudd i 2006, og får driftsunderskudd både i 2007 og 2008, sier daglig leder Einar Schultz i Stabæk Fotball AS til ABC Nyheter.


Fornebu til 550 millioner

Schultz forklarer de dystre økonomiske prognosene med at bærumsklubben nå legger det sportslige fundamentet for fremtiden.

- Vi vet at når Stabæk er på plass på Fornebu, så øker inntektene betydelig. Men da må vi ha et godt produkt på banen, og derfor subsidierer vi den sportlige utviklingen de to neste årene.


Han vil ikke ut med konkrete tall for 2006, men forteller at klubben jobber med det konsolliderte regnskapet nå.

Fornebu-prosjektet har en totalkostnad på 550 millioner, og Stabæk regner med å spille sine første kamper der i 2009. 15.000 får plass på tribunene.

- Tøffe økonomiske tider
- Vi får kanskje spilt noen kamper der i slutten av 2008-sesongen, men målet er å komme på plass til seriestart i 2009, sier Einar Schultz.

Klubben Stabæk Fotball gikk med 2,1 millioner i pluss i fjor, og omsatte for 33 millioner.

- Den vesentligste årsak til det positive driftsresultatet var en økt overføring fra AS-et på kr 2.160.000, heter det i styrets årsberetning for 2006, som også fastslår at:

- Stabæk har lenge opplevd tøffe økonomiske tider.

64,5 millioner i minus

Samlet har Stabæks aksjeselskap, med unntak av det ukjente 2006-underskuddet, måtte dekke opp 64,5 underskuddsmillioner siden år 2000. Stabæk Fotball AS gikk sist i pluss i 1999.

Vel 85 prosent av selskapet eies, ifølge 2005-regnskapet, av Skogan Gård AS, Fjellseter Invest AS, Sorma Invest AS og Dinamo Norge AS. Stabæk Holding AS overtok Stabæk Fotball AS i fjor, og kjøpte da ut en rekke mindre aksjonærer.

Inn kom 5,4 millioner i aksjeselskapets kasse. Schultz bekrefter at de fire største aksjonærene alle er med på den videre satsningen til Stabæk Fotball AS.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus