Kvarme beklager overfor Josefsen

Kvarme beklager overfor Josefsen
Kvarme beklager overfor Josefsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo-biskop Ole Christian Kvarme beklaget mandag for første gang at saken rundt den homofile presten Svein G. Josefsen forårsaket «uro og fortvilelse».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:
Heiko Junge / SCANPIX

Oslo (NTB): - Den utviklingen saken fikk, har bispedømmerådet beklaget overfor Svein Josefsen, og denne beklagelsen stiller jo jeg også meg bak, sier Kvarme til NRK.

Bispedømmerådet beklaget 19. mars «den uro og fortvilelse som den aktuelle saken om vikarprest i Bryn menighet, har utløst».

Da Kvarme sluttet seg til denne uttalelsen mandag, var det første gang han ba om unnskyldning i saken. Han understreker likevel at dette ikke endrer hans praksis i forhold til ansettelser av homofile som lever i partnerskap:

- Denne saken endrer ikke praksis verken for bispedømmerådet eller for meg som biskop. Når det gjelder spørsmål om tjeneste i kirken vår for homofile partnere, så er jo det noe som kirkemøtet skal ta opp til høsten, sier Kvarme.

Svein G. Josefsen var i gang med å gjenoppta deltidsstillingen som prest i Bryn kirke i Bærum, da Oslo-biskopen satte foten ned for ansettelse. Ole Christian Kvarme mente Josefsen ikke var skikket til stillingen siden han hadde inngått partnerskap. Sist helg ble det klart at Josefsen likevel har krav på stillingen, og dermed fikk han jobben tilbake. (©NTB)