Meny

Djupedal legger seg flat og ber om unnskyldning

Djupedal legger seg flat og ber om unnskyldning

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) la seg mandag flat og beklaget sin oppførsel på SV-landsmøtet sent fredag kveld.
Foto:
Lise Åserud / SCANPIX

Djupedal innrømmer at han ba Snorre Valen, som også er fra Sør-Trøndelag, om å stemme på Bård Vegar Solhjell som nestleder istedenfor Ingrid Fiskaa. Dette ble gjort på en måte Valen oppfattet som truende. Mandag avviste Djupedal at opptrinnet hadde noe med alkohol å gjøre. Han tror heller ikke det vil ha noen betydning for hans embete som statsråd.

Djupedal ville ikke gå inn på hvordan ordene falt i samtalen, men ifølge Bergens Tidende truet Djupedal Valen med at karrieren ville ta en brå slutt dersom han ikke stemte på Solhjell.

- Jeg er lei meg. Jeg respekterer Snorre Valen høyt og mener han er et stort politisk talent. Det var ikke akseptabelt å valse over ham, men vi har skværet opp, sier Øystein Djupedal. (©NTB)

Les også: Djupedal truet kollega 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus