Meny

Svindlet av hjemmehjelp – tapte i retten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjemmehjelpen stjal Esther-Marie Wiigs kredittkort og tok ut 310.000 kroner. 93-åringen tapte rettssaken mot kommunen.

I september 2005 stjal hjemmehjelpen som var på jobb for Trondheim kommune, lommeboken med bankkortet til Esther-Marie Wiig (93). Først i januar året etter ble tyveriet avdekket, da en bankansatt oppdaget mange og store uttak fra kontoen. Kontoen ble da sperret og forholdet meldt til politiet.

I løpet av fire måneder hadde hjemmehjelpen misbrukt kortet for cirka 2000 kroner dagen. Tilsammen 310.000 kroner var stjålet og Wiig gikk til sak mot kommunen.

I dag slo Trondheim tingrett fast at kommunen ikke kan holdes ansvarlig for hjemmehjelpens handlinger. Hjemmehjelpen, som har innrømmet forholdet i retten, ble i 2006 dømt til sju måneder ubetinget fengsel for ugjerningen, melder adressa.no.

Hjemmehjelpen har ikke har kunnet betale tilbake pengene. Wiig mener at kommunen må stå til ansvar for det som har skjedd, siden hjemmehjelpen var på jobb for kommunen mens hun stjal bankkortet.

Ole Wiig opplyser til adressa.no, på vegne av familien, at de vurderer å anke dagens dom.

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus