Irak vil ha ambassade i bolighus i Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen

Irak har blinket ut bolighus på tre forskjellige steder i Oslo som mulig tilholdssted for en ny ambassade.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Prosessen har vært unntatt offentlighet, men nå er det klart at Irak ønsker egen ambassade i Oslo, melder Aften. Irak har plukket seg ut tre hus på Bestum, Frogner og Hasle.

Utenriksdepartementet har bedt Oslo kommune utrede saken videre, blant annet med tanke på omregulering av bolighusene til bruk som ambassade.

Men naboene til de aktuelle bygningene vet lite om hva de kan risikere å få utenfor inngangsdøren. Bydelsutvalgene i Ullern, Frogner og Grünerløkka hadde frist til fredag formiddag med å uttale seg. Vedtakene er unntatt offentlighet, men politikerne legger ikke skjul på hva de mener.

- Vi har allerede vedtatt at vi ønsker terrorutsatte ambassader, som den israelske, amerikanske og iranske, ut av bydelen. Da vil vi slett ikke ha noe nytt, opplagt terrormål midt inn i et boligstrøk, sier leder i Frogner BU, Bjarne Ødegaard (H).

Plan- og bygningsetaten utreder de tre alternativene. Tirsdag skal etaten gi Irak råd om hvilken tomt som bør satses videre på i en formell reguleringsprosess. (©NTB)