Meny

Irak vil ha ambassade i bolighus i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irak har blinket ut bolighus på tre forskjellige steder i Oslo som mulig tilholdssted for en ny ambassade.

Oslo (NTB): Prosessen har vært unntatt offentlighet, men nå er det klart at Irak ønsker egen ambassade i Oslo, melder Aften. Irak har plukket seg ut tre hus på Bestum, Frogner og Hasle.

Utenriksdepartementet har bedt Oslo kommune utrede saken videre, blant annet med tanke på omregulering av bolighusene til bruk som ambassade.

Men naboene til de aktuelle bygningene vet lite om hva de kan risikere å få utenfor inngangsdøren. Bydelsutvalgene i Ullern, Frogner og Grünerløkka hadde frist til fredag formiddag med å uttale seg. Vedtakene er unntatt offentlighet, men politikerne legger ikke skjul på hva de mener.

- Vi har allerede vedtatt at vi ønsker terrorutsatte ambassader, som den israelske, amerikanske og iranske, ut av bydelen. Da vil vi slett ikke ha noe nytt, opplagt terrormål midt inn i et boligstrøk, sier leder i Frogner BU, Bjarne Ødegaard (H).

Plan- og bygningsetaten utreder de tre alternativene. Tirsdag skal etaten gi Irak råd om hvilken tomt som bør satses videre på i en formell reguleringsprosess. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus