Åpen for alle - alltid

Argentinske stjerner klare for Lyn

Argentinske stjerner klare for Lyn
Argentinske stjerner klare for Lyn
Artikkelen fortsetter under annonsen

Matias Jesus Almeyda og Jose Oscar Flores Bringas ble i dag klare for FC Lyn Oslo. – Det er hyggelig at de har signert, men jeg blir ikke fornøyd før jeg ser at presterer i Lyn–drakta, sier Bjarmann t

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: REUTERS/Michael Kooren
Matias Almeyda (til høyre) har tidligere spilt for italienske Inter. Nå skal FC Lyn Oslo nyte godt av den argentinske stjernens tjenester.

– Jeg ønsker å spille for Lyn fordi jeg har fått et meget godt inntrykk av klubben, sier Almeyda.

Matias Jesus Almeyda har tidligere spilt for klubber som Sevilla, Lazio, Parma, Inter og River Plate, og hadde flere tilbud fra andre land, men valgte spill i Norge.

Det var i fjor at spillerne «oppdaget» Norge.

– Da vi var i Norge i forbindelse med Maradonnas show i fjor ble vi forelsket i landet og levemåten til nordmenn. Når vi i tillegg får muligheten til å spille fotball på høyt nivå synes vi det var verdt et forsøk, fortsetter Almeyda.

Også Jose Flores har hatt en imponerende karriere. Han har spilt for klubber som Valladolid, Las Palmas, Deportivo La Coruna og Independiente. Han er ikke i tvil om hvorfor han har kommet til Lyn.

– Jeg ønsker å spille fotball på et høyt nivå, og nå får jeg sjansen igjen i Lyn. Dette virker som en fin klubb, og Oslo virker som en fantastisk by å bo i, sier Flores.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prestasjonsrettede kontrakter

Begge spillerne reiser i dag tilbake til Argentina hvor de skal bruke de neste ukene på å trene seg opp, men spillernes agent sier de ikke blir lenge borte.

- De kommer til Norge i begynnelsen av mai, sier agent,Terje Liverød.

Torgeir Bjarmann, som ledet forhandlingene på Lyns vegne, forteller at begge spillerene har kontrakter som krever at de leverer varene på banen.

– Vi skal se at de har motivasjon og er fysisk klare før Lyn får noen kostnader med dem. Vi har derfor blitt enige om prestasjonsrettede kontrakter. Det er meget viktig for meg å se at de presterer, og er klare for spill etter en ganske lang pause fra toppfotballen.

Bjarmann er fornøyd med at argentinerne har signert for Oslo-klubben.

– Vi er ikke fornøyde før de har prestert, men dersom de kommer i nærheten av det nivået de holdt i sin tid er de gode nok.