Meny

I formiddag møtte protestanten Ian Paisley for første gang Sinn Fein-leder Gerry Adams

Enige om dato for selvstyre

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ian Paisley og Gerry Adams er enige om å gjeninnføre selvstyre i Nord-Irland 8. mai, ifølge et utkast til avtale.  

Lederen av det protestantiske Demokratisk unionistparti (DUP), Ian Paisley, møtte i dag for første gang Sinn Fein-leder Gerry Adams. Foto: ScanpixLederen av det protestantiske Demokratisk unionistparti (DUP), Ian Paisley, møtte i dag for første gang Sinn Fein-leder Gerry Adams. Foto: Scanpix

Dette var Storbritannias betingelse for å få utsatt fristen til å bli enige om maktdeling: Partene måtte bli enige om når de skulle være enige.
Avtalen om en utsatt dato ble inngått av representanter for det protestantiske partiet Demokratisk unionistparti (DUP) og det katolske Sinn Fein, skal en kilde i ett av de to partene ha sagt til nyhetsbyrået AFP. Fristen for å bli enige om maktdeling går opprinnelig ut ved midnatt.
Mandag formiddag møttes Protestantleder Ian Paisley og Sinn Fein-leder Gerry Adams for første gang ansikt til ansikt. (©NTB-AFP)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus