Meny

FN-sjef: Gi palestinerne litt rom

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gi den palestinske samlingsregjeringen litt politisk spillerom, lød oppfordringen fra FNs generalsekretær Ban Ki-moon mandag.

Det internasjonale samfunn bør oppmuntre den palestinske samlingsregjeringen så mye som det kan, sa FN-sjefen Ban Ki-moon på en felles pressekonferanse mandag. Foto: ScanpixDet internasjonale samfunn bør oppmuntre den palestinske samlingsregjeringen så mye som det kan, sa FN-sjefen Ban Ki-moon på en felles pressekonferanse mandag. Foto: Scanpix

Det internasjonale samfunn bør oppmuntre den palestinske samlingsregjeringen så mye som det kan, sa Ban på en felles pressekonferanse med Israels statsminister Ehud Olmert mandag.
Olmert sa på sin side at det er en god idé med et regionalt toppmøte med moderate, arabiske toppledere og at han ikke vil nøle med å delta på et slikt møte. Han benektet imidlertid skriverier i pressen om at et slikt toppmøte er under planlegging.
Olmert sa også at han vil fortsette å holde jevn kontakt med palestinernes president Mahmoud Abbas da han deltok på en pressekonferanse med FNs generalsekretær Ban Ki-moon mandag.
Palestinernes samlingsregjering, som består av medlemmer både fra Fatah og fra Hamas, sliter med å oppnå internasjonal anerkjennelse fordi Hamas ikke tar klart avstand fra voldsbruk og ikke anerkjenner Israels rett til å eksistere. Norge er det eneste landet som har gått ut med offentlig støtte til regjeringen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus