Meny

- Jeg prøvde å gi bånn gass

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alexander Dale Oen endte på åttendeplass i VM-finalen på 100 meter bryst. Amerikanske Brendan Hansen vant.

Alexander Dale Oen fikk en sterk åttendeplass i VM på 100 meter bryst mandag. Foto: ScanpixAlexander Dale Oen fikk en sterk åttendeplass i VM på 100 meter bryst mandag. Foto: Scanpix

Alexander Dale Oen ønsket å vise verden at han er på vei. Det gjorde han også - i femti meter.

Dale Oen noterte tiden 1.01,67 etter å ha vært nummer tre ved vending. Vinnertiden til Hansen var på 59,80. Kosuke Kitajima fra Japan ble toer, mens bronsen gikk til Brenton Rickard, Australia.

- Jeg prøvde å gi bånn gass de første femti og håpet det skulle holde inn til slutt, men jeg ble stiv. Jeg prøvde å gå for en veldig god tid, men så ble det tungt på slutten, fortalte bergenseren til NTB.

At det ble en åttendeplass hevdet Oen at han ikke tok så tungt.

- Dette tar jeg med en klype salt. Det var kjipt å se at bronsen gikk på en tid som var dårligere enn den jeg hadde i forsøket, innrømmet han.

Og etter hvert erkjente han også at det hadde vært lurere å gå noe roligere ut.

- Jeg var skuffet over meg selv for at jeg ikke gikk rolig ut. Men samtidig var det også en seier. Jeg gikk ut med hjertet og gikk for å vise at Oen er på vei. Det fikk jeg vise de første 50, men så var det 100 meter Oen skulle svømme i dag, lo han. (©NTB)

Oppdatert 13.15 med kommentarer fra Dale Oen 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus