Meny

Supporter-sang i verdensklasse

Supporter-sang i verdensklasse

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges landslag skuffet veritabelt på banen. De bosniske supporterne skuffet enda mer på tribunen. Men noen fortjer skryt fra lørdagens oppgjør på landslagsarenaen.

Ullevaal ble i løpet av noen få hektiske minutter dekket av et grått skydekke.

Kampen på Ullevål ble stoppet i nesten 40 minutter da tilreisende Bosniske supportere kastet bengalske lys ned i egen 16 meter.

Kaoset var et faktum.
På pressekonferansen direkte etter kampslutt, beklaget NFF president Sondre Kåfjord hele opptrinnet,

- Vi visste dette kunne skje, og hadde forberedt oss godt, men allikevel skjedde det. Det de kastet ut, var så lite at det kunne gjemmes i truser. Men, selvfølgelig beklager vi det som skjedde.

NFF hadde i tett samarbeid med politiet og UEFA jobbet grundig med sikkerhetsrutinene i forkant av kampen. Alle forholdsregler var tatt hensyn til.

Tydeligvis var ikke det nok på en fotballkveld de fleste vil huske nettopp på grunn av opptøyene i VG-svingen.

Arrangementsansvarlig i NFF, Dag Westlund, berømmer allikevel måten de håndterte situasjonen på,

- Da skandalen først var et faktum, ble det viktig for oss å opptre rolig og avvente situasjonen. Politiet lyktes i å bryte inn i kjernen der problemene startet, og vi er fornøyd med hvordan vi fikk i gang kampen igjen.

Når det er sagt, er det i hvertfall ingen tvil om hvem som vant tribunekampen. De norske supporterne anført av Oljeberget var tidvis glitrende da de norske fotballgutta sviktet på banen. Oljeberget hadde tydeligvis varmet godt opp da de entret øvre del av cola-svingen. Allerede tre kvarter før kampstart var gullstrupene i gang med taktfast klapping og støttende tilrop. Anført av den glitrende korlederen Petter, leverte oljeberget flust av humoristiske og engasjerende sanger.
Og etter kampen var de norske spillerne svært begeistret over Oljebergets innsats. På vei inn i spillerbussen tok de skuffede norske spillerne seg tid til en aldri så liten prat med Oljebergets utsendte. Iversen uttalte på ekte trøndersk vis;

- Jævlig bra!

Og Hangeland var tydeligvis veldig fornøyd med sin egen sang,

- Hangeland-sangen holder verdensklasse , sa han etter kampen.

I tillegg var Carew i det humoristiske hjørnet da han takket for boksershortsen,

- Bokseren fungerte strålende. Selvfølgelig brukte jeg den, men Åge hadde klikka hvis jeg hadde vist den frem da jeg scora!

Avslutningsvis fikk vi en liten prat med den alltid så sympatiske Anders Rambekk,

- I dag synes jeg synd på gutta. Vi gjorde egentlig en god kamp, og hadde uflaks som ikke fikk bedre uttelling. Men, men, sånn er fotballlen. Jeg på min side håper i hvertfall å være tilbake igjen mot Tyrkia. Så får vi se om Åge vil ha meg med. Nå må vi bare legge denne kampen bak oss. I Frankfurt er det kun tre poeng som gjelder!

Alt for Norge

Artikkelen er skrevet av Oljebergets Anders Dahl

Oljeberget er en supporterklubb for det norske herrelandslaget i fotball. Oljeberget har blant annet laget en video om det å støtte det norske landslaget i fotball.

Førstkommende onsdag møtes Oljeberget på Frogner Kino i Oslo for å støtte Åge Hareides menn i kampen mot Tyrkia i Frankfurt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus