Meny

Japan skremmes av etterskjelv

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke etterskjelv rammet sentrale deler av Japan mandag, etter et kraftig jordskjelv søndag som kostet et menneske livet og skadet nesten 200.

I byen Wajima fikk mer enn 2.000 ødelagt hjemmene sine i søndagens kraftige jordskjelv. Mandag morgen kom etterskjelv. Foto: REUTERS/ Issei Kato/ SCANPIXI byen Wajima fikk mer enn 2.000 ødelagt hjemmene sine i søndagens kraftige jordskjelv. Mandag morgen kom etterskjelv. Foto: REUTERS/ Issei Kato/ SCANPIX

Mange mennesker sov ute eller i biler, fordi de ikke turde vende tilbake til husene sine. Rundt 2.600 mennesker måtte overnatte i evakueringssentra, etter at husene deres ble ødelagt i jordskjelvet.
Jordskjelvet søndag morgen målte 6,9 på Richters skala. Det utløste jordskred og ødela veier og vann- og strømforsyningene.
Mandag morgen ble vestkysten av Japan rystet av et etterskjelv som målte 5,3 på Richters skal, det kraftigste av til sammen 175 etterskjelv. Japanske myndigheter advarer om at flere etterskjelv kan komme.
Atomkraftverk og oljeraffinerier på vestkysten av Japan ble ikke skadet i skjelvet, opplyser selskapene som driver anleggene.
Jordskjelvet søndag kunne også merkes i Tokyo, rundt 300 kilometer unna. (©NTB)


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus