Meny

Tutu til Tromsø

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sørafrikanske erkebiskopen og fredsprisvinneren Desmond Tutu kommer til Tromsø for å markere Verdens miljødag den 5. juni.

Den sørafrikanske fredsprisvinneren Desmond Tutu kommer til Tromsø for å markere Verdens miljødag i sommer. Foto: ScanpixDen sørafrikanske fredsprisvinneren Desmond Tutu kommer til Tromsø for å markere Verdens miljødag i sommer. Foto: Scanpix

Det er miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) som har avslørt at Tutu kommer til arrangementet som Tromsø skal arrangere på Verdens miljødag i juni. Også en rekke andre ledere fra Kirkenes Verdensråd skal komme.
Etter hva avisen Nordlys erfarer skal også Gro Harlem Brundtland stå på listen over de prominente gjestene som er ventet til byen.
De øvrige deltakerne kommer fra hele verden, og de vil få høre de siste rapportene om klimautviklingen, med vekt på hva som skjer i Arktis.
- Vi får deltakere fra hele verden, fra erkebiskopen på Grønland, til representanter for øystater i Stillehavet som trues av økningen i havnivået, forteller Bjørnøy til avisen.
Verdens miljøverndag ble innstiftet av FNs hovedforsamling i 1972 samtidig som FNs miljøprogram (UNEP) ble etablert på en konferanse i Stockholm. Dagen arrangeres 5. juni hvert år, og skal være ett av FNs viktigste virkemidler for å få politisk oppmerksomhet og handling i miljøspørsmål. (©NTB)


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus