Åpen for alle - alltid

Første demokratiske valg i Mauritania

Første demokratiske valg i Mauritania
Første demokratiske valg i Mauritania
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mauritanerne gikk søndag til valgurnene i den avgjørende runden i landets første demokratiske presidentvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:

Tilhengere av presidentkandidaten Sidi Mohamed Ould Cheikh Abdallahi under et valgkampmøte tidligere i måneden. Abdallahi har lovet å bekjempe korrupsjon dersom han blir Mauritanias første demokratiske valgte president. Foto: REUTERS/Finbarr O'Reilly/ SCANPIX

Nouakchott (NTB-AFP-AP): Valget er historisk i et land hvor lederne tradisjonelt har kommet til makten gjennom militærkupp.

Observatører fra EU fortalte søndag at stemmegivningen så ut til å gå riktig for seg.

- Det har ikke vært noen episoder, og ingen uautoriserte personer i valglokalene, sa lederen for observatørene, Marie-Anne Isler Beguin.

De to gjenværende kandidatene i den andre runden er tidligere fiskeriminister Sidi Mohamed Ould Cheikh Abdallahi og opposisjonslederen Ahmed Ould Daddah. De fleste regner med at Abdallahi vil gå av med seieren, men eks-ministeren understreker at han vil respektere resultatet uansett hva det blir.

- Hvis utfordreren min blir valgt, vil jeg gratulere ham og ønske ham lykke til, understreker Abdallahi.

Diktatoren Maaouya Ould Sid'Ahmed Taya ble styrtet i et militærkupp i 2005, og det var kuppmakerne som tok den historiske beslutningen om å innføre demokrati. Alle tidligere valg i landet har vært skjemmet av omfattende fusk. (©NTB)