Meny

Første demokratiske valg i Mauritania

Første demokratiske valg i Mauritania

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mauritanerne gikk søndag til valgurnene i den avgjørende runden i landets første demokratiske presidentvalg.
Foto:

Tilhengere av presidentkandidaten Sidi Mohamed Ould Cheikh Abdallahi under et valgkampmøte tidligere i måneden. Abdallahi har lovet å bekjempe korrupsjon dersom han blir Mauritanias første demokratiske valgte president. Foto: REUTERS/Finbarr O'Reilly/ SCANPIX

Nouakchott (NTB-AFP-AP): Valget er historisk i et land hvor lederne tradisjonelt har kommet til makten gjennom militærkupp.

Observatører fra EU fortalte søndag at stemmegivningen så ut til å gå riktig for seg.

- Det har ikke vært noen episoder, og ingen uautoriserte personer i valglokalene, sa lederen for observatørene, Marie-Anne Isler Beguin.

De to gjenværende kandidatene i den andre runden er tidligere fiskeriminister Sidi Mohamed Ould Cheikh Abdallahi og opposisjonslederen Ahmed Ould Daddah. De fleste regner med at Abdallahi vil gå av med seieren, men eks-ministeren understreker at han vil respektere resultatet uansett hva det blir.

- Hvis utfordreren min blir valgt, vil jeg gratulere ham og ønske ham lykke til, understreker Abdallahi.

Diktatoren Maaouya Ould Sid'Ahmed Taya ble styrtet i et militærkupp i 2005, og det var kuppmakerne som tok den historiske beslutningen om å innføre demokrati. Alle tidligere valg i landet har vært skjemmet av omfattende fusk. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus