Meny

Øyner håp om Nord-Irland-avtale på mandag

Øyner håp om Nord-Irland-avtale på mandag

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias minister for Nord-Irland, Peter Hain, har tro på at et nordirsk regjeringssamarbeid kan komme på plass mandag.

Foto:
Lederen for Nord-Irlands Demokratiske unionistparti (DUP) Ian Paisley (v) og Storbritannias minister for Nord-Irland, Peter Hain, etter et møte tidligere denne måneden. Foto: Reuters / Scanpix
- Jeg vil underskrive en tilbakeføringsordre i dag, fordi det er mulig at et regjeringssamarbeid kommer i stand i morgen, sa Hain søndag.

De britiskvennlige protestantene i Ian Paisleys Demokratiske unionistparti (DUP) og katolske Sinn Fein har fått frist til mandag på å ta over det daglige styret av Nord-Irland.

I et møte lørdag ba DUP om å få utsatt fristen for regjeringssamarbeidet med seks uker. Ifølge Hain er dette et viktig framskritt, selv om tidsfristen mandag fortsatt står ved lag.

- Dette er første gang DUP har forpliktet seg til en fastsatt dato for et regjeringssamarbeid med Sinn Fein, og det er av meget stor historisk betydning, sier Hain. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus