Første stikk til Vålerenga

Vålerenga vant 3-2 over Storhamar i den første NM-finalen i ishockeysluttspillet lørdag.

Vålerenga vant den første sluttspillfinalen mot Storhamar. Det spilles best av syv.

Hamar (NTB): De regjerende serie- og norgesmestrene fra Oslo skaffet seg et meget godt utgangspunkt for å sikre seg sin 25. NM-tittel da de vant bortekampen på Hamar. Som seriemester har Vålerenga hjemmebanefordel i finaleserien over sju kamper.

Gjestene scoret kampens første mål etter drøye ti minutter. Anders Fredriksen styrte inn 1-0 etter pasning fra Kjell Richard Nygård.

Teemu Kohvakka brakte balanse i regnskapet da kom alene med VIF-keeper Björn Bjurling i begynnelsen av annen periode, men gjestene slo tilbake ved Kenneth Larsen etter halvspilt periode.

Samme mann la på til 3-1 i sluttperioden, før Perry Johnson reduserte fem minutter før slutt.

Kampen i Hamar OL-Amfi var jevn og tøff, men VIF viste seg som det giftigste laget og scoret 1-0 og 3-1 i perioder da Storhamar presset.