Meny

Bosnias B-lag vant skandalekampen

Bosnias B-lag vant skandalekampen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge slapp inn to tabbescoringer og maktet ikke å omsette sjanser til mål hjemme mot B-laget til Bosnia. - Vi burde scoret tre-fire, sier målscorer John Carew.
Foto: Scanpix
John Carew reduserte til 1-2 på straffe i andre omgang.

Aston-Villa-angriperen reduserte for et tafatt norsk lag, som ikke klarte å rundspille et reservepreget gjestelag på Ullevaal.

- Veldig trist, deprimerende, sier Carew til TV 2.

Og fortsetter:

- Hadde vi hatt like mye marginer som Bosnia, så hadde vi scoret fem. Vi har oss selv å takke, men det går også på marginer og det at vi er uheldige.

Matchen ble utsatt i førti minutter grunnet bosnisk fyrverkeri, og skandalen var dermed komplett. Også forrige gang Bosnia-Hercegovina gjestet Ullevaal, høsten 2002, ble det kastet bengalske lys inn på banen. Fotballforbundet sa før kveldens match at man var forberedt. Likevel kom det rundt tredve bengalske lys inn på banen før ett minutt var spilt. K ampen ble utsatt i førti minutter før den kunne komme i gang igjen.

Deretter tabbet Thomas Myhre seg ut i det 18. spilleminuttet. Et frispark av Zvjezdan Misimovic ble kjapt sendt i krysset bak en uforberedt Myhre.

- Forferdelig dårlig av meg. Det er en ball som ikke skal i mål, og som gir oss en skjev start. Jeg har ingen unnskyldning. Frisparket er bra slått, men fra den vinkelen skal den ikke gå i mål. Scoringen ble utslagsgivende og gjør det vanskelig for oss å komme tilbake, sier Myhre.

Erik Hagen tar skylden for det andre målet.

- Det kommer en spiss bak ryggen min. Den tar jeg selvsagt på min kappe. Dette var jævlig trist og surt, men vi må ikke grave oss ned. Nå skal vi reise oss mot Tyrkia, sier Panzer til TV 2.

I to andre kvalik-kamper i Norges gruppe, vant Tyrkia 4-1 over Hellas, mens Malta og Moldova spilte 1-1.

Tyrkia leder dermed gruppen med 12 poeng, foran Hellas og Bosnia. Norge ligger på fjerdeplass med seks poeng og møter Tyrkia borte til uken.

- Vi produserer sjanser, men scorer ikke mål. Da kan vi ikke vinne, lyder Åge Hareides analyse.

Norges landslagssjef mener bortelaget puttet på begge sine muligheter. Norge står nå kun med to triumfer på ti Ullevaal-forsøk.

- Det er altfor dårlig, men vi kan ikke annet enn å fortsette å skape målsjanser. Nå blir det vanskelig, og vi skal slikke sårene i kveld og komme tilbake på onsdag.

Det blir uten Morten Gamst Pedersen, som må sone karantene.

- Jeg har lyst til å være med å bidra. Jeg er skuffet og lei meg. Jeg skal i hvert fall gjøre hva jeg kan for at vi skal reise oss til onsdag, sier Gamsten til NTB.

Blackburn-spilleren fikk sitt gule kort i sluttminuttene. Og advarselen kunne virke veldig unødvendig.

- Det er en del av gamet og jeg går ikke rundt og tenker på at nå må jeg ikke få kort. Jeg gjør en takling, men det var jo ikke noe stygt.

Sjekk tabellen og de gjenstående kampene her.

KAMPFAKTA GRUPPE C:

Norge - Bosnia-Hercegovina 1-2 (0-2)
Ullevaal stadion, 16.987 tilskuere
Mål: 0-1 Zvjezdan Misimovic (18), 0-2 Zlatan Muslimovic (34),, 1-2 John Carew (str. 50).Dommer: Mike Riley, England.Gult kort: Erik Hagen (39), Morten Gamst Pedersen (90), Norge, Mirko Hrgovic (53), Bosnia-Hercegovina.
Norge (4-2-3-1): Thomas Myhre - Jarl André Storbæk (Simen Brenne fra 79.), Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise - Kristofer Hæstad, Martin Andresen - Fredrik Strømstad (Christian Grindheim fra 62.), Frode Johnsen (Steffen Iversen fra 46.), Morten Gamst Pedersen - John Carew.Ubenyttede reserver: Håkon Opdal - Frode Kippe, Daniel Fredheim Holm, Bjørn Dahl.
Bosnia-Hercegovina (4-3-1-2): Adnan Guso - Dzemal Berberovic (Vedin Music fra 58.), Safet Nadarevic (Ivan Radeljic fra 45.), Branimir Bajic, Mirko Hrgovic - Adnan Custovic (Darko Maletic fra 82.), Dario Demjanovic, Branislav Krunic - Zvjezdan Misimovic - Zlatan Muslimovic, Vedad Ibisevic.Ubenyttede reserver: Romeo Mitrovic - Zajko Zeba, Boris Pandza, Mladen Bartolovic.


Hellas - Tyrkia 1-4 (1-1)

Mål: 1-0 Sotiris Kyrgiakos (5), 1-1 Tunkay Sanli (26), 1-2 Gokhan Unal (55), 1-3 Turner Metin (70), 1-4 Gökdeniz Karadeniz (80).
33.000 tilskuere.


Moldova - Malta 1-1 (0-0)
Mål: 0-1 George Mallia (73), 1-1 Alexandru Epureanu (85).Rødt kort: Sergei Dadu (85), Moldova, Luke Dimech (87), Malta.
10.000 tilskuere.

(kilde: NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus