Meny

Norges skandalekamp avbrutt

Norges skandalekamp avbrutt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter mindre ett minutts spill ble EM-kvalifiseringskampen på Ullevaal avbrutt fordi bosniske tilhengere røykla banen med fyrverkeri.
Foto: Scanpix

Den bosniske keeperen Adnan Guso ble truffet av fyrverkeriet fra egne fans.

Etter et norsk innkast havnet først ett bengalsk lys, så om lag 30 til inne i målgården til det bosniske laget. Det var åpenbart at publikum hadde bestemt seg for å markere sin misnøye med ledelsen i Bosnias fotballforbund på den måten.

Vakter ryddet unna fyrverkeriet, men tykk røyk la seg utover hele stadion, og dommer Mike Riley sendte lagene i garderoben.Brannfolk måtte også inn på banen for å hjelpe til å slukke faklene. Mange av Bosnias beste fotballspillere boikotter landslaget i protest mot ledelsen i landets fotballforbund. Mens Bosnia-Hercegovinas nasjonalsang ble spilt på Ullevaal, brettet de bosniske tilskuerne ut et stort banner med påskriften «NSBIH (Bosnias fotballforbund)=MAFIA».

Fotballpresident Sondre Kåfjord var skuffet over de bosniske supporterne som ødela landskampen mellom Norge og Bosnia lørdag.

- Det er veldig kjedelig, men jeg er blitt fortalt at de (bengalske) lysene deres er bittesmå. Det skal ikke være sånn som dette. Jeg kan ikke fortelle hvorfor det har skjedd, men jeg vet at fansen er kroppsvisitert, sier Kåfjord til TV 2

Også forrige gang Bosnia-Hercegovina gjestet Ullevaal, høsten 2002, ble det kastet bengalske lys inn på banen. Den gang fikk både Norges Fotballforbund og det bosniske forbundet bøter. Denne gang var hendelsen langt mer alvorlig, og det vil helt sikkert straffene bli også, melder NTB.


Kampen, som startet klokken 20.05, kom i gang igjen etter nesten 40 minutters pause.

ABC Nyheter kommer med mer om kampen.

Sjekk tabellen og de gjenstående kampene her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus