Meny

Iran: - Britene har tilstått grensekrenkelse

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En iransk offiser hevder britiske soldater har tilstått at de var i iransk farvann da de fredag ble tatt til fange av iransk marine i Persiabukta.

Irans London-ambassadør Rasoul Movahedian ble også lørdag innkalt på teppet i det britiske utenriksdepartementet og overlevert krav om at 15 britiske soldater, som ble arrestert i Persiabukta fredag, umiddelbart må utleveres. Foto: REUTERS/Stephen Hird /Irans London-ambassadør Rasoul Movahedian ble også lørdag innkalt på teppet i det britiske utenriksdepartementet og overlevert krav om at 15 britiske soldater, som ble arrestert i Persiabukta fredag, umiddelbart må utleveres. Foto: REUTERS/Stephen Hird /

Teheran (NTB-AFP-Reuters): - Vår etterforskning, og tilståelser de har kommet med, viser at de ble arrestert i iransk farvann, sier general Alireza Afshar til iransk radio lørdag.

15 britiske soldater ble fredag tatt til fange av den iranske marinen i Persiabukta. Storbritannia hevder at de britiske soldatene var i irakisk farvann, og krever at soldatene blir satt fri umiddelbart.

Også EU, som feirer sin 50-årsdag i Berlin denne helga, vil komme med en erklæring som krever at Iran løslater de britiske soldatene, sier Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier.

Men regjeringen i Teheran står på sitt: Britene var i iransk farvann, og soldatene vil bli holdt i iransk varetekt inntil videre.

De britiske soldatene ble lørdag overført til hovedstaden Teheran for å bli avhørt om sin «aggressive handling», opplyser det halvoffisielle nyhetsbyrået Fars.

- Etterforskningen pågår, soldatene er i fin form og det er ingen problemer, sier general Afshari. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus