Meny

Iran fordømmer «britisk inntrenging»

Iran fordømmer «britisk inntrenging»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irans utenriksdepartement fordømmer det de kaller «Storbritannias ulovlige inntrenging» i iranske farvann.
Foto:
Irans regjering, med president Ahmadinejad i spissen, fordømmer det de kaller britisk inntrenging. (Foto: Reuters / Scanpix)
Teheran (NTB-DPA-Reuters): 15 britiske soldater ble fredag tatt til fange av den iranske marinen i Persiabukta. Storbritannia hevder at de britiske soldatene var i irakisk farvann, og krever at de 15 soldatene blir satt fri umiddelbart.

Men regjeringen i Teheran står på sitt: Britene var i iransk farvann, og soldatene vil bli holdt i iransk varetekt inntil videre.

- Den fiendtlige britiske handlingen var mistenkelig og i strid med internasjonal rett og det kan ikke rettferdiggjøres at London ikke påtar seg ansvaret, sier talsmannen for Irans utenriksdepartement, ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA.

De britiske soldatene, som er stasjonert på det britiske marinefartøyet HMS «Cornwall», hadde akkurat kontrollert en iransk båt da de ble omringet av flere skip fra den iranske marinen. Deretter ble både soldatene og de to båtene deres tvunget inn i iransk farvann i Persiabukta, ifølge det britiske forsvarsdepartementet.

Arrestasjonene av de 15 soldatene kommer på et spent tidspunkt, like før FNs sikkerhetsråd skal diskutere skjerpede sanksjoner mot Iran på grunn av landets omstridte atomprogram. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus