Meny

Sylvia vil forlenge sprøyteromsloven

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad ventet ikke på evalueringen av sprøyteromsforsøket før hun i dag sendte en proposisjon til Stortinget med forslag om å forlenge sprøyteromslovens virketid i

Helse- og omsorgsminister vil forlenge sprøyteromsloven med to år til tross for at evaleringen av sprøyteromsforsøket ikke er klar. Foto: Knut Falch / SCANPIX.Helse- og omsorgsminister vil forlenge sprøyteromsloven med to år til tross for at evaleringen av sprøyteromsforsøket ikke er klar. Foto: Knut Falch / SCANPIX.

- For å unngå at driften av sprøyterommet i Oslo må stanses mens en venter på evalueringen og deretter en etablering av en permanent ordning, foreslår departementet at den midlertidige sprøyteromsloven blir forlenget med to år, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad i en pressemelding fra departementet.

Forbundet Mot Rusgifts leder, Knut T. Reinås stiller spørsmålet om ikke statsråden ville hatt god nok tid til å fremme en slik proposisjon etter at evalueringen foreligger til sommeren.

- Statsråden bidrar her til å forsterke den forvirringen som har eksistert rundt formålet med en eventuell forlengelse, sier Reinås.

Han stiller seg uforstående til at ministeren sier at man trenger å vente på evalueringen.

- Det står krystallklart både i høringsnotatet og i proposisjonen at evalueringen vil være ferdig på denne siden av sommeren i år, og det ble motvillig bekreftet også av statsråd Brustad i Stortinget den 7. mars, sier han.

Det er bare Oslo kommune som har opprettet sprøyterom. Statens institutt for rusmiddelforsking (SIRUS) har fått i oppdrag evaluere prøveordningen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus