Åpen for alle - alltid

Sylvia vil forlenge sprøyteromsloven

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad ventet ikke på evalueringen av sprøyteromsforsøket før hun i dag sendte en proposisjon til Stortinget med forslag om å forlenge sprøyteromslovens virketid i

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helse- og omsorgsminister vil forlenge sprøyteromsloven med to år til tross for at evaleringen av sprøyteromsforsøket ikke er klar. Foto: Knut Falch / SCANPIX.Helse- og omsorgsminister vil forlenge sprøyteromsloven med to år til tross for at evaleringen av sprøyteromsforsøket ikke er klar. Foto: Knut Falch / SCANPIX.

- For å unngå at driften av sprøyterommet i Oslo må stanses mens en venter på evalueringen og deretter en etablering av en permanent ordning, foreslår departementet at den midlertidige sprøyteromsloven blir forlenget med to år, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad i en pressemelding fra departementet.

Forbundet Mot Rusgifts leder, Knut T. Reinås stiller spørsmålet om ikke statsråden ville hatt god nok tid til å fremme en slik proposisjon etter at evalueringen foreligger til sommeren.

- Statsråden bidrar her til å forsterke den forvirringen som har eksistert rundt formålet med en eventuell forlengelse, sier Reinås.

Han stiller seg uforstående til at ministeren sier at man trenger å vente på evalueringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det står krystallklart både i høringsnotatet og i proposisjonen at evalueringen vil være ferdig på denne siden av sommeren i år, og det ble motvillig bekreftet også av statsråd Brustad i Stortinget den 7. mars, sier han.

Det er bare Oslo kommune som har opprettet sprøyterom. Statens institutt for rusmiddelforsking (SIRUS) har fått i oppdrag evaluere prøveordningen.