Meny

– Gjorde det som var mulig for å avverge tragedien

– Gjorde det som var mulig for å avverge tragedien

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nattevakten på Fjellet ungdomshjem gjorde det som var mulig for å avverge situasjonen som endte i knivdrap natt til torsdag, mener Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat).

Bilde:
Barnevernsinstitusjonen hvor en 16-åring ble knivstukket og drept natt til torsdag. Foto: Morten Holm / SCANPIX.

Krangelen som endte med at en 18 år gammel mann stakk ned og drepte en 16 år gammel gutt oppsto svært raskt. De ansatte ved institusjonen forsøkte å avverge situasjonen, men lyktes ikke, konkluderer etaten etter en foreløpig gjennomgåelse av det som skjedde natt til torsdag.

- Situasjonen som oppsto utviklet seg svært fort og fikk et katastrofalt utfall. Nattevakten, som var til stede i konfliktsituasjonen, gjorde etter vår vurdering det som var mulig for å forsøke å avverge tragedien, sier Bufetats direktør for region øst, Pernille Pettersen Smith, i en pressemelding.

I tråd med rutinene ved institusjonen var det to nattevakter i huset, en hvilende og en våken, da krangelen og basketaket oppsto.

Den drapssiktede 18-åringens forsvarer, advokat Abid Q. Raja, rettet torsdag kveld kraftig kritikk mot barnevernet og fremholdt at hans klient ikke fikk den hjelpen han trengte for å løse konflikten med 16-åringen. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus