– Gjorde det som var mulig for å avverge tragedien

– Gjorde det som var mulig for å avverge tragedien
– Gjorde det som var mulig for å avverge tragedien
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nattevakten på Fjellet ungdomshjem gjorde det som var mulig for å avverge situasjonen som endte i knivdrap natt til torsdag, mener Barne-, ungdoms- og familieetaten (Bufetat).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Bilde:
Barnevernsinstitusjonen hvor en 16-åring ble knivstukket og drept natt til torsdag. Foto: Morten Holm / SCANPIX.

Krangelen som endte med at en 18 år gammel mann stakk ned og drepte en 16 år gammel gutt oppsto svært raskt. De ansatte ved institusjonen forsøkte å avverge situasjonen, men lyktes ikke, konkluderer etaten etter en foreløpig gjennomgåelse av det som skjedde natt til torsdag.

- Situasjonen som oppsto utviklet seg svært fort og fikk et katastrofalt utfall. Nattevakten, som var til stede i konfliktsituasjonen, gjorde etter vår vurdering det som var mulig for å forsøke å avverge tragedien, sier Bufetats direktør for region øst, Pernille Pettersen Smith, i en pressemelding.

I tråd med rutinene ved institusjonen var det to nattevakter i huset, en hvilende og en våken, da krangelen og basketaket oppsto.

Den drapssiktede 18-åringens forsvarer, advokat Abid Q. Raja, rettet torsdag kveld kraftig kritikk mot barnevernet og fremholdt at hans klient ikke fikk den hjelpen han trengte for å løse konflikten med 16-åringen. (©NTB)