Suveren Malysz i Planica

Suveren Malysz i Planica
Suveren Malysz i Planica
Artikkelen fortsetter under annonsen

Polske Adam Malysz var i en egen klasse og vant verdenscuprennet i skiflyging fredag. Anders Jacobsen endte på sjetteplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto : Primoz Lovric / SCANPIX
Polske Adam Malysz tok over ledelsen i verdenscupen etter dagens seier i Planica.

Malysz var i en klasse for seg spesielt i finaleomgangen da han landet på hele 221,5 meter. I 1. omgang hadde han 208,5 meter og endte til slutt med 423,5 poeng. Han var 14,9 poeng foran sveitseren Simon Ammann som 208,5 og 213,5. Hjemmehopperen Jernej Damjan fra Slovenia tok siste plass på pallen med 206,5 og 200,5 meter.

Det var lov å være optimist etter at Anders Jacobsen slo til med 225,5 meter og solid personlige rekord i prøveomgangen foran rennet. Den gamle rekorden med 212 meter satte han i kvalifiseringen tidligere på morgenen. Best i prøveomgangen var hjemmehopperen Robert Kranjec som nådde hele 229 meter som også var ny pers. Han hoppet imidlertid fra tre avsatser høyere oppe enn nordmannen.

Jacobsen hoppet imidlertid bare 197 meter i 1. omgang og lå på 12.-plass. Han avanserte imidlertid seks plasseringer etter 210,5 meter i finalen.

Malysz over tok ledelsen i verdenscupen foran Jacobsen.

Best av de norske etter 1. omgang var Anders Bardal på femteplass med 202 meter, men etter 196,5 meter falt han tre plasseringer.

(©NTB)