Meny

- Fotballen har blitt syk

- Fotballen har blitt syk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har kommet til et veiskille i fotballen. Spillet vårt har blitt sykt, sier FIFA-presidenten.
Foto:REUTERS/Peter Andrews (POLAND)
FIFA-president Sepp Blatter er sterkt bekymret over fotballens utvikling

Europeisk toppfotball har den siste tiden vært mer preget av slåssing, både på og utenfor banen, enn godt spill mellom to lag.

Daily Mail skriver i dag at FIFA-president Sepp Blatter er sterkt bekymret over utviklingen.

-Vi må agere og det raskt. Hva vil folk tro når de ser scener som i Cardiff mellom Arsenal og Chelsea, og i Chapions League-oppgjøret mellom Valencia-og Inter. Vi kommer til å ta opp dette på neste FIFA-kongress, sa Sepp Blatter på en pressekonferanse i Zürich i dag.

Selv de rike sliter

Tribunebråk og dårlig sikkerhet har tradisjonen tro oppstått på stadion hvor man sipelthen ikke har hatt råd til å prioritere dette. Den trenden er ferd med å endres.

- Nå er ikke en gang rike landene er i stand til å sørge for god nok sikkerhet, både på og utenfor banen, må vi ta tak. Jeg kunne ramset opp flere eksempler. Hvor er fotballen på vei når meget godt betalte spillere er mest opptatt av å fly i strupene på hverandre?, fortsatte Blatter.

Presidenten mener at det voldsomme bråket i kampene Chelsea-Arsenal og Valencia-Inter har skadet fotballens rykte og omdømme.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus