I mørket er alle ulver grå

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har vært en hektisk uke i riksmediedammen. Vi har blant annet fått høre om sex i mørket, beføling i sikkerhetskontrollen, forfølgelsesvanvidd på Kypros og promping i Skottland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Her er noen av ukens nyhetssaker:

Mandag: Dagbladet kan melde at seksuelle fantasier har vært utbredt siden 1800-tallet, og at en britisk psykolog har gjennomført en undersøkelse som avdekker at mange fantaserer om andre enn partneren sin.

Dette kan være en forklaring på hvorfor noen vil ha sex i mørket, mener psykologen. En annen forklaring kan ifølge psykologen være at man ønsker å skjule kroppens feil og mangler.

En tredje forklaring kan muligens være at man ønsker å spare strøm.

Sikkerhetskontrollørene på flyplassene har fått mye pes den siste tiden. Her ser du to av dem i sving ved Sandefjord Lufthavn. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIXSikkerhetskontrollørene på flyplassene har fått mye pes den siste tiden. Her ser du to av dem i sving ved Sandefjord Lufthavn. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX

Tirsdag: TV 2 Nettavisen kan melde at sikkerhetskontrollører på Gardermoen og ansatte i flyselskapene krangler om beføling i sikkerhetskontrollen. Alle skal ransakes for slik er reglene, sier sikkerhetsfolkene. Pøh! Vi kan styrte flyet når som helst, uten hjelpemidler, sier flyfolket. Hm... Muligens er det bedre å la tankene fly - mens man selv tar toget. Der går det meste på skinner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag: Dagbladet kan melde at det er verdens poesidag. I den anledning siteres noen definisjoner på poesi på nynorsk, deriblant følgende fra Helge Torvund: «Poesien er ein frosk som sit midt i vegbanen, medan ein blå minibuss, køyrt av lesaren, nærmar seg. Bør han hoppa? Og i tilfelle, kva veg?» Poetisk nynorsk, der altså. Moderne poesi kan for øvrig også defineres ved en gåte på bokmål: «Hva er forskjellen på moderne poesi? Den kan verken rime.»

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag: DN kan melde at den tidligere nordmannen John Fredriksen tok pikkpakket og dro til Kypros fordi han opplever misunnelse og forfølgelse i Norge. Den dårlige behandlingen skal formodentlig skyldes at Fredriksen har mye penger. De 400 andre på Kapitals liste over Norges rikeste kan dermed ventes å flytte i rask rekkefølge fremover, ettersom de sikkert opplever mye av det samme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag: Nettavisen kan melde at en skotte er utestengt fra stampuben sin på livstid fordi han lukter vondt når han promper. Et annet problem er at han også roper og hoier hver gang han promper. Det er uklart om en taus promper ville fått en mildere straff.

I helgen og neste uke: Se opp for en hoiende promper på gaten i Skottland, der altså.

Andreas Andersen er blogger for ABC Nyheter. Les mer på hans hjemmeside Andreasandersen.net.