Meny

Lyttelua 3

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To butikksjefer i Platekompaniet og musikkansvarlig i ABC Nyheter har trukket Lyttelua godt ned over ørene. Her er resultatet av ukas lytting.

Lyttelua består av følgende musikknerder: Øyvind Moen: Butikksjef Platekompaniet Sandvika. Fredrik Tingstad: Butikksjef Platekompaniet Stortinget. Espen A. Amundsen: Musikkansvarlig ABC Nyheter.

Øyvind:

Kris Kristofferson - «Kristofferson»

Alene med gitar og munnspill var det poeten Kris Kristofferson som med imponerende tilstedeværelse underholdt i konserthuset på onsdag. Med gitarspill fra barneskolen og sangstemme fra eldrehjemmet var vi tvunget til å lytte til tekstene. Jeg føler meg sikker på at jeg ikke var den eneste som ble slått i bakken av hvor få ord som er overflødige i Convoy-stjernas låtmateriale. Debutplata fra 1970 har attpå til kompetente musikere og strykerarrangementer fra Bergen White. Den står fortsatt som den sterkeste skiva i Kristoffersons katalog og er et pliktkjøp for enhver med den minste interesse for countrymusikk.

Jackson C. Frank - «Blues Run The Game»

På onsdag sang Kris Kristofferson om en kar som sannsynligvis ikke ville komme til himmelen, men som definitivt hadde sett mange stjerner. Det kunne ha vært Jackson C. Frank han tenkte på. På en annen Oslo-konsert nylig, spilte Jackie Leven «Blues Run The Game» og la inn gode ord for å gå til anskaffelse av denne glemte skatten fra 1965. Amerikaneren med det destruktive sinnet dro til «Swinging London», ble venn med Sandy Denny, Al Stewart, Paul Simon, Bert Jansch og Nick Drake, og laget dette albumet som høres ut som en blanding av disse (men enda mer Fred Neil og Tim Hardin). De to førstnevnte medvirker også på den utvidede versjonen av plata som ble gitt ut for noen år siden. Etter utgivelsen gikk det sakte men sikkert mot grøfta, men det kan du lese mer om i det fyldige coverheftet.

Eccentric Soul: «Twinight's Lunar Rotation»

Mye i klassen for gammalt og glemt denne uka, og i denne klassen er plateselskapet Numero den kuleste. Den trettende utgivelsen fra disse platearkeologene er en dobbeltutgivelse som tar for seg souletiketten Twinight. Lik det eller ikke, dette er «lost treasure»-mystikk på sitt drøyeste. Er du hekta på Numero er det ingen tvil om at denne må inn i hylla for å fortsette den flotteste plateryggkunsten siden Todd Rundgren kom remastret. Synes du derimot at glemt musikk bør forbli glemt, vil du få problemer med dine egne prinsipper etter å ha hørt disse førti svette sporene.

Freddie Hubbard - «First Light»

Litt nyere greier dette (1971). Moderne jazz med innslag av både soul og funk, som det meste plateselskapet CTI ga ut. Tittelsporet og «Uncle Albert/Admiral Halsey» (Wings-låta, ja) er de to mest spilte ved bruk av lyttelue sist uke. Ingen dårlig prestasjon med tanke på at låtene varer i henholdsvis elleve og åtte minutter. Med Herbie Hancock, George Benson, Ron Carter og Jack DeJohnette kunne det vanskelig ha gått galt, det er bare så synd det skulle ta meg så lang tid å oppdage denne.

Puma - «Isolationism»

Er den møllspiste lyttelua fra søttitallet trukket over øra for godt? Neida, en og annen gang denne uka har det vært plass til noe helt nytt også. Faktisk så nytt at det ikke er å få kjøpt før 26. mars. Les anmeldelsen av plata et annet sted på disse sidene og la deg overbevise.

Fredrik:

Diverse artister - «Back to California»: Ladies & Gentlemen of the L.A. Canyons»

Som en rustikk motsats til det glamorøse og hektiske downtown L.A., ble bydelen Laurel Canyon «the seat of the beat» for en rekke av byens musikere på slutten av sekstitallet. Det var her oppe i åssiden over Sunset Strip at Joni Mitchell, David Crosby, Mama Cass, Jackson Browne og mange andre trakk seg tilbake i etterdønningene etter «the summer of love» og dennes pyskedeliske utskeielser. I ettertid kan vi høre og se en klar kontur av en «scene;» det var her den erkeamerikanske, denimkledde introverte singer/songwriteren fant formen for alvor. Denne scenens vekst og fall er godt beskrevet i Barney Hoskyns bok «Hotel California» fra 2005, og kan trygt anbefales. Nå har Hoskyns satt sammen et «soundtrack» til denne boken. «Back to California» er resultatet.

Musikken som ble til i Laurel Canyon tok sitt utgangspunkt i folk, sneiet innom country før den kuliminerte i stadiumsuksesser som Crosby, Stills, Nash & Young, Linda Ronstadt og The Eagles. Dette er artister som skulle selge millioner av plater og dominere hitlistene gjennom hele syttitallet. Men det eksisterte også andre vel så fine stemmer og dyktige utøvere. Hoskyns har gjort en smart vri ved å fokusere på de litt mindre kjente artistene som også hadde utspring i dette miljøet. Dermed stifter vi bekjentskap med artister som Little Feat, Judee Sill, Ned Doheney, Jimmy Webb, Rickie Lee Jones og Warren Zevon og mange andre.

Etter hvert skulle mange av artistene med utspring i dette særegne musikalske miljøet bli synonymt med begreper som «corporate rock» og «mainstream» - alt som punken opponerte mot. Likevel lever arven videre: Stadig nye kull gymnasiaster og førsteårsstudenter kjøper seg Joni Mitchells «Blue», Gram Parsons har fått mytisk status de siste femte årene og blir stadig «gjennoppdaget» av unge menn med gitar. Og sist ble tragedien Jude Sill (hun døde narkonedkjørt, ensom, underkjent og glemt i 1979) utsatt for samme behandling: Hennes to eneste album mottok panegyriske anmeldelser da de endelig ble tilgjengelig igjen i fjor sommer, og inngår nå i referanserammen til vår egen tids ny-folkutøvere. Også her hjemme hører vi ettermiddagsbrisen fra Laurel Canyon. Elvira Nikolaisen, Susanne Sundfør og Jim Stark står alle på skulderne til disse: «The ladies and genlemen of the L.A. Canyons».

Diverse Artister - «American Hardcore: The History of American Punk Rock 1980-1986»

Hardcore var 77'-punkens trasssige og iltre lillebror. Korte, voldsomme dissonante utbrudd, med null respekt for den foregående rocktradisjonen. Her var det få referanser til eldre inspirasjonskilder, «bra lyd og tekniske ferdigheter var nedprioritert og erstattet med verdier som spontanitet, intensitet og autentisitet. Men hardcore var mer en et enestående fenomen. Det skulle bli en musikalsk bevegelse uten majorlabels, managere og andre hvitskjorter og dermed også penger. Indie-estikkens grunnprinsipper ble formulert av disse «kidsa» - for det var svært unge menn(esker) som drev dette fremover med enorme mengder idealisme og en dyp skepsis til alt som hadde med business og «voksenverden» å gjøre. (Hardcore skulle også finne sitt publikum blant skaterne; en fysisk og antiautoritær ungdomskultur som delte mange av de samme tankene). Samtidig lot også unge James Hetfield og Tom Aarya seg inspirere: Både Metallica og Slayer og andre metalband låner tempo og agressivitet fra hardcore.

Dette er soundtracket til filmen ved samme navn, som nå endelig er tilgjengelig på DVD. Det må innrømmes at du skal ha en ganske stor porsjon tålmodighet og utholdenhet for å komme igjennom alle de tjueseks låtene i ett strekk. Dette er svært intens, voldsom og fysisk musikk. Men likevel: Her er «Pay To Cum» med Bad Brains, «Who Are you/Time to Die» med Void og «Came Without Warning» av Scream, som alle glimrer i all sin ungdommelighet.

High Llamas - «Can Cladders»

Det begynner å bli en stund siden High Llamas overrasket oss i nevneverdig grad. Hovedpersonen Sean O'Hagan fant formen i 1994 med den smått klassiske «Gideon Gaye» , konsoliderte med «Hawaii» i 1996, før han begynt å repetere Beach Boys-formelen sin. For la oss ha det klart: O'Hagans musikalske eskapader er omtrent umulig å tenke seg uten Beach Boys' sene, post-Pet Sounds sekstitallsproduksjon. Hvilket betyr velspilt, velprodusert, pludrete kammerpop. Og dette har også vært hovedinnvendingen mot High Llamas: Flinkt, dyktig men ikke «relevant». Det er det samme for meg egentlig, jeg innrømmer glatt at jeg er svak for refreansetung platesamlerrock. Bortsett fra at dette slett ikke er «rock», da. Uansett: Årets Llamas-album har blitt som et overraskende og gledelig møte med en gammel bekjent. O'Hagan høres faktisk inspirert ut denne gangen, og nytt av året er vakker og vårlig duettsynging med en ikke navngitt dame.

Ned Doheny - «Hard Candy»

Ikke en uke uten en «lost classic». Hvor ble det av Ned? Jo, han ble stor i Japan, etter å ha gjort et svært aktverdig forsøk på en musikalsk karriere i L.A. Han hadde alt: Bra låter, fet platekontrakt med David Gefffens Asylum Records, «the looks», og musikervenner som Linda Ronstadt, Don Henley og J.D Souther. Alle bidrar på «Hard Candy», Neds andre album fra 1976, hvor hans innsmigrende stemme og hans lettbeinte, dovne poprock står i sentrum. Han har med årene funnet sitt publikum i Japan. Dette har gjort hans plater vanskelig å få fatt i for vestlige fans, siden hans katalog stort sett bare er tilgjengelig der. Likevel greide jeg å få fatt i denne West Coast-diamanten på en av Oslos bedre platebutikker. ( Den ligger i Torggata!) Og hva kan Internett egentlig brukes til, annet enn til nedlasting av musikk, griseri og shopping?

PS! Hvis du har et eks med «Prone» (1979) eller hans første «Ned Doheney» (1973) som du gjerne vil bli kvitt, si ifra!

Diverse Artister - «Change Is Gonna Come: The Voice of Black America 1963 - 1973»

Det begynner med en Otis Reddings fine versjon av «A Change Is Gonna Come» (Sam Cooke) og avsluttes av Nina Simones mektige og stolte «To Be Young, Gifted And Black». I mellom disse to titanene finner vi 21 sterke eksempler på hvordan sosial og politisk bevissthet kan la seg reflektere i populærmusikken. Som tittelen indikerer, dreier dette seg om svart pop og soul fra en tidspeoke i USA preget av politisk og sosial uro, omvelting og bevisstgjøring. Alt dette fanges opp på denne varierte og ypperlige samlingen: Optimistiske og oppløftende Impressions' «We're a winner», frekk, heftig, agressiv, sexy politisk funk med James Browns «I Don't Want Nobody To Give Me Nothing», og humoristiske, jazzete «Forty Acres And The Mule» med Oscar Brown Jr. Personlige favoritter er den agressive og mørke «Have You Ever Seen The Blues» av Yaphet Kotto og Parliaments bisarre «Oh Lord, Why Lord». Dette må da være «viktig» musikk? Og for å parafrasere en annen norsk retroanmelder: Heftet som følger med innholder glimrende linernotes og sjeldne photos.

Espen:

Etter Dr. Fredriks doktoravhandlinger var Lyttelua så svett at øretelefonene kortslutta etter kun få minutter. Øresus? Yep!

Thåström: «Skebokvarnsvägen 209»

På tirsdag fylte Joakim Thåstrøm 50 år! Den evigunge guttungen som frontet Ebba Grön og Imperiet er blitt voksen. Litt trist, men mest fint. Den tidvis nostalgiske og vemodige Skebokvarnsvägen 209 fra 2005, er definitivt noe av det beste han har gjort. Og nå er han her snart igjen med sitt nye band Sällskapet, der han blant annet har alliert seg med den gamle Wilmer X-gitaristen Pelle Ossler.

Jon Langford: «Gold Brick»

Waliseren med fortid i punkbandet The Meakons og countrypunk-bandet Waco Brothers, følger opp det fine soloalbumet «All the Fame of Lofty Deeds» med enda finere «Gold Brick». Digger du band som The Pogues, The Levellers og The Saw Doctors er dette musikk for deg.

Ben Folds: «Bitches Ain't Shit»

Ben Folds tolker Dr. Dre. Stort kulere blir det ikke. Sjekk her.

The Replacements: «Let It Be»

Året er 1984 og The Replacements har så smått begynt å vinke farvel til punken. Herlige låter som «Unsatisfied» og «Androgynous» skyver all tvil til side. «Let It Be» er den første av mange Replacements-klassikere. Året etter kliner bandet til med «Tim». Knapt til å tro. Punkete rock og sarte ballader slåss om oppmerksomheten. The Replacements har funnet seg sjøl, og i kulissene aner vi konturene av bandets store helt Alex Chilton (Big Star) som til sommeren spiller på Down On The Farm.

Scott Walker: «The Drift»

Prøvde meg nok en gang på denne raringen. Men det blir rett og slett for sært selv for meg. Hva skjer'a Scott. Tilt? For ikke helt å miste troa på min gamle helt, hentet jeg frem boksen «Five Easy Piesces» fra hylla. Lykken er som kjent en boks full av Scott Walker.

Warren Zevon: «Excitable Boy (Remastered)»

Denne remastrede utgaven av Warren Zevons mesterverk er merket «kjøpeplikt». ABC Nyheter/Lyttelua gir seg ikke før den ligger i spilleren din. Følg med!

Alice Cooper: «Billion Dollar Babies: Deluxe Edition»

Klassisk golfmusikk fra 1973 som fremdeles får meg til å smile. Midt i «No More Mr. Nice Guy?» begynte ørene mine å ryke.

Lyttelua ligger på intensiven på Ullevål med store brannskader, men lover å være tilbake neste uke med nye lytteopplevelser. For ei lue!

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:04 Getafe på mesterligaplass etter poeng mot Real Madrid07:43 Mikkelsen åpnet med 4.-plass i Rally Argentina07:38 Streikerammede kan ha krav på erstatning07:21 Tidligere United-profil «sykt lei» nostalgisk Solskjær: – Må legge Ferguson og fortiden bak seg06:58 Sri Lankas president: Antatt terrorleder er død06:57 Xi vil dempe silkevei-bekymringer06:48 Titusener blir rammet av pilotstreik i SAS06:37 Zuccarello-assist da Stars tapte første kvartfinale06:31 Offiser tilstår drap på sju kvinner og jenter på Kypros06:00 Kriminelle gjenger fester grepet i rohingya-leire i Bangladesh06:00 Ny tannbeskytter skal redusere hodeskader i idrett05:57 Dette skjer i dag05:47 SAS-meklingen pågår uavbrutt på morgenkvisten05:43 Frykt for nye angrep på Sri Lanka05:30 Dette skjedde i natt05:30 Grønn bølge i Belgia05:22 Enighet i journalistoppgjøret05:00 Nå kan skolene søke penger til lærerveiledning05:00 Vox: En rød klut på ytre høyre i Spania04:41 Srilankisk selvmordsbomber ble etterforsket i Australia i 201404:18 Brannvesenet tror bråtebrann førte til skogbrannen i Sokndal03:43 Australia vil avlive to millioner katter – bruker giftige pølser03:08 CNN: Nord-Korea krevde millioner for å løslate Warmbier02:58 Moské i Egersund reagerer på henleggelse etter branner02:43 Svenske SAS-piloter tas ut i streik02:04 33 døde etter jordskred i Colombia01:55 Putin takket ja til å komme på gjenvisitt til Nord-Korea01:26 DNV GL kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver01:20 Brann på skole i Mo i Rana slukket00:48 Russisk selskap tar over Syrias største havn00:08 Politimann dømt til 25 års fengsel for drap i USA23:31 Amazon doblet overskuddet23:11 Resett.no hevder seg utsatt for dataangrep22:40 Ny syklon har nådd Mosambik22:27 Gule vester er skuffet over Macrons reformplan22:21 – Kan nærme seg i jakten på styrtet F-3521:46 Far brakk lårbeinet på to måneder gammel sønn21:14 SAS har kansellert 44 avganger fra Oslo lufthavn før klokka 12 fredag i forkant av mulig streik21:13 FN-utsending møtte Assange i fengselet20:55 SAS kansellerer flygninger i forkant av mulig streik20:38 Haltbrekken (SV) krever svar fra olje- og energiministeren20:08 Giske: Står ved at jeg har gjort feil, har ting å lære19:46 Salah på galla i New York19:25 Protestparti mot bompenger kan påvirke hverdagen til 3,4 millioner nordmenn19:24 20 millioner mer til sikring av kirker19:21 Matprodusenter får trusselbrev – truer med å forgifte matvarer i butikken18:47 – Pengene går til Kina, ikke til idretten18:24 Ingebrigtsen-brødrene utsetter sesongstarten18:21 SAS-meklingen inn i de avgjørende timene18:00 Familien reagerer på drapsdommen: – Et monster17:36 Norges siste atomreaktor stenges – milliardopprydning venter17:19 Enighet i finansoppgjøret – 9.200 kroner til alle17:18 Stebestefar tiltalt for grov voldtekt av femåring17:07 Selbekk mener Ropstad bør gå for en strengere innvandringspolitikk16:43 Atomreaktoren på Kjeller stenges, opplyser Institutt for Energiteknikk (IFE)16:38 Hjerneimplantat kan oversette tanke til tale16:34 Kvinne i 50-årene fikk problemer under første samleie – saksøkte staten16:28 Lastebilsjåfør tiltalt for uaktsomt drap etter at syklist ble påkjørt16:17 Rapport: 1.600 sivile drept da Raqqa ble gjenerobret16:11 Tyskere stadig mer skeptiske til asylsøkere15:33 – Politimesteren i Finnmark har ikke gjort noe ulovlig15:25 Flere branner herjer fortsatt i Sverige15:18 Edvartsen varsler millionsøksmål mot NFF15:15 Politiet vil åpne grav14:59 Rapport: 1.600 sivile drept da Raqqa ble gjenerobret14:58 Nicki Bille: – Jeg er handikappet for livet14:34 Keiserpingviner rammet av mangel på is14:17 Nesten alle eldre bruker internett14:08 Giske vil ha debatt om organisasjonskultur13:56 OECD slår alarm om roboter13:52 Bankene varsler kraftig renteøkning13:50 Skavik tar over etter Mitter13:48 Storavis: – Ødegaard ikke til salgs13:35 Mann (38) dømt for drapet på Marie-Louise13:23 Færre asylsøknader innvilget i EU13:22 Israel ber borgere forlate Sri Lanka13:21 Russland og Kina med felles marineøvelse13:11 Kallmyr vil utvise flere kriminelle utlendinger13:10 Klimaaktivister limte seg fast til London-børsen13:09 Paret som ble funnet døde i Trondheim, har trolig vært savnet lenge12:58 – NRK bidrar til å fyre opp et konfliktbilde12:23 Barn er ikke «forrædere». En toåring kan ikke være radikalisert12:10 Aksjefall for lakseoppdrettsselskapene12:09 Russland vil delta i atomforhandlinger med Nord-Korea12:07 Bjervig blir norsk langrenns «supersjef»11:31 Biden gjør et nytt forsøk på å bli president11:28 Færre vil bli lærer og sykepleier11:00 Ny syklon på vei mot Mosambik10:53 Ny prisrekord for bensin i Norge10:34 Se bildene astronauten tok da han var et år i rommet10:33 Årets lag i Premier League10:17 Guardiola ber City-spillerne styre unna mediene09:58 Rask varsling kan redde liv på sjøen09:45 – Planetens helse står på spill09:25 Toro tilbakekaller seks ferdigretter09:22 Færre ser TV og leser papiraviser08:48 Norwegian fjerner Flex-billetter før mulig SAS-streik08:38 Uheldig MC-fører havnet i søppelbilen07:59 Schjelderup trekker seg som byrådsleder i Bergen07:58 Norwegian-smell på 2 milliarder
Siste nytt
08:04SportGetafe på mesterligaplass etter poeng mot Real Madrid07:43SportMikkelsen åpnet med 4.-plass i Rally Argentina07:38NorgeStreikerammede kan ha krav på erstatning07:21SportTidligere United-profil «sykt lei» nostalgisk Solskjær: – Må legge Ferguson og fortiden bak seg06:58VerdenSri Lankas president: Antatt terrorleder er død06:57VerdenXi vil dempe silkevei-bekymringer06:48ReiseTitusener blir rammet av pilotstreik i SAS06:37SportZuccarello-assist da Stars tapte første kvartfinale06:31VerdenOffiser tilstår drap på sju kvinner og jenter på Kypros06:00VerdenKriminelle gjenger fester grepet i rohingya-leire i Bangladesh06:00SportNy tannbeskytter skal redusere hodeskader i idrett05:57NorgeDette skjer i dag05:47NorgeSAS-meklingen pågår uavbrutt på morgenkvisten05:43VerdenFrykt for nye angrep på Sri Lanka05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenGrønn bølge i Belgia05:22NorgeEnighet i journalistoppgjøret05:00NorgeNå kan skolene søke penger til lærerveiledning05:00VerdenVox: En rød klut på ytre høyre i Spania04:41VerdenSrilankisk selvmordsbomber ble etterforsket i Australia i 201404:18NorgeBrannvesenet tror bråtebrann førte til skogbrannen i Sokndal03:43VerdenAustralia vil avlive to millioner katter – bruker giftige pølser03:08VerdenCNN: Nord-Korea krevde millioner for å løslate Warmbier02:58NorgeMoské i Egersund reagerer på henleggelse etter branner02:43NorgeSvenske SAS-piloter tas ut i streik02:04Verden33 døde etter jordskred i Colombia01:55VerdenPutin takket ja til å komme på gjenvisitt til Nord-Korea01:26NorgeDNV GL kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver01:20NorgeBrann på skole i Mo i Rana slukket00:48VerdenRussisk selskap tar over Syrias største havn00:08VerdenPolitimann dømt til 25 års fengsel for drap i USA23:31VerdenAmazon doblet overskuddet23:11NorgeResett.no hevder seg utsatt for dataangrep22:40VerdenNy syklon har nådd Mosambik22:27PolitikkGule vester er skuffet over Macrons reformplan22:21Verden– Kan nærme seg i jakten på styrtet F-3521:46NorgeFar brakk lårbeinet på to måneder gammel sønn21:14ReisenyheterSAS har kansellert 44 avganger fra Oslo lufthavn før klokka 12 fredag i forkant av mulig streik21:13VerdenFN-utsending møtte Assange i fengselet20:55ReisenyheterSAS kansellerer flygninger i forkant av mulig streik20:38PolitikkHaltbrekken (SV) krever svar fra olje- og energiministeren20:08PolitikkGiske: Står ved at jeg har gjort feil, har ting å lære19:46SportSalah på galla i New York19:25MotorProtestparti mot bompenger kan påvirke hverdagen til 3,4 millioner nordmenn19:24Politikk20 millioner mer til sikring av kirker19:21NorgeMatprodusenter får trusselbrev – truer med å forgifte matvarer i butikken18:47Sport– Pengene går til Kina, ikke til idretten18:24SportIngebrigtsen-brødrene utsetter sesongstarten18:21ReisenyheterSAS-meklingen inn i de avgjørende timene18:00NorgeFamilien reagerer på drapsdommen: – Et monster17:36NorgeNorges siste atomreaktor stenges – milliardopprydning venter17:19PrivatøkonomiEnighet i finansoppgjøret – 9.200 kroner til alle17:18NorgeStebestefar tiltalt for grov voldtekt av femåring17:07PolitikkSelbekk mener Ropstad bør gå for en strengere innvandringspolitikk16:43TeknologiAtomreaktoren på Kjeller stenges, opplyser Institutt for Energiteknikk (IFE)16:38Helse og livsstilHjerneimplantat kan oversette tanke til tale16:34Helse og livsstilKvinne i 50-årene fikk problemer under første samleie – saksøkte staten16:28NorgeLastebilsjåfør tiltalt for uaktsomt drap etter at syklist ble påkjørt16:17VerdenRapport: 1.600 sivile drept da Raqqa ble gjenerobret16:11VerdenTyskere stadig mer skeptiske til asylsøkere15:33Norge– Politimesteren i Finnmark har ikke gjort noe ulovlig15:25VerdenFlere branner herjer fortsatt i Sverige15:18SportEdvartsen varsler millionsøksmål mot NFF15:15NorgePolitiet vil åpne grav14:59VerdenRapport: 1.600 sivile drept da Raqqa ble gjenerobret14:58SportNicki Bille: – Jeg er handikappet for livet14:34VerdenKeiserpingviner rammet av mangel på is14:17KulturNesten alle eldre bruker internett14:08PolitikkGiske vil ha debatt om organisasjonskultur13:56PengerOECD slår alarm om roboter13:52PengerBankene varsler kraftig renteøkning13:50SportSkavik tar over etter Mitter13:48SportStoravis: – Ødegaard ikke til salgs13:35NorgeMann (38) dømt for drapet på Marie-Louise13:23VerdenFærre asylsøknader innvilget i EU13:22VerdenIsrael ber borgere forlate Sri Lanka13:21VerdenRussland og Kina med felles marineøvelse13:11PolitikkKallmyr vil utvise flere kriminelle utlendinger13:10PengerKlimaaktivister limte seg fast til London-børsen13:09NorgeParet som ble funnet døde i Trondheim, har trolig vært savnet lenge12:58Kultur– NRK bidrar til å fyre opp et konfliktbilde12:23PolitikkBarn er ikke «forrædere». En toåring kan ikke være radikalisert12:10PengerAksjefall for lakseoppdrettsselskapene12:09VerdenRussland vil delta i atomforhandlinger med Nord-Korea12:07SportBjervig blir norsk langrenns «supersjef»11:31PolitikkBiden gjør et nytt forsøk på å bli president11:28NorgeFærre vil bli lærer og sykepleier11:00VerdenNy syklon på vei mot Mosambik10:53MotorNy prisrekord for bensin i Norge10:34VerdenSe bildene astronauten tok da han var et år i rommet10:33SportÅrets lag i Premier League10:17SportGuardiola ber City-spillerne styre unna mediene09:58MotorRask varsling kan redde liv på sjøen09:45Verden– Planetens helse står på spill09:25Helse og livsstilToro tilbakekaller seks ferdigretter09:22KulturFærre ser TV og leser papiraviser08:48ReiseNorwegian fjerner Flex-billetter før mulig SAS-streik08:38NorgeUheldig MC-fører havnet i søppelbilen07:59PolitikkSchjelderup trekker seg som byrådsleder i Bergen07:58PengerNorwegian-smell på 2 milliarder
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus