Meny

Mange vil være med Jens til Kina

Mange vil være med Jens til Kina

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom 40 og 50 representanter for norsk næringsliv vil gjerne være med når statsminister Jens Stoltenberg reiser til Kina.
Foto:
Mange fra norsk næringsliv vil være med når statsminister Jens Stoltenberg reiser til Kina i helgen. Her er Stoltenberg på talerstolen under spørretimen i Stortinget onsdag formiddag. Foto: Morten Holm / SCANPIX
Oslo (NTB): Statsministeren setter kursen østover lørdag, og med seg har han finansminister Kristin Halvorsen (SV) og nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen (Ap)

I tillegg har også en rekke representanter for norsk næringsliv meldt sin interesse for besøket, hvor næringslivssamarbeid er et viktig tema.

Kina er Norges største handelspartner i Asia, og handelen øker kraftig. I fjor ble det eksportert varer fra Norge til Kina for 10,9 milliarder kroner, en økning på 86 prosent fra året før. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus