Åpen for alle - alltid

SFK Lyn ut av Ullevaal Stadion AS

SFK Lyn ut av Ullevaal Stadion AS
SFK Lyn ut av Ullevaal Stadion AS
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ski og Fotballklubben Lyn og Norges Fotballforbud er kommet til enighet om at Lyn selger sine aksjer i Ullevaal Stadion AS for 32,5 mill.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi har ingen andre interesser enn det finansielle forbundet med aksjene på Ullevaal Stadion, og de utbyggingsplanene som foreligger for landskampsarenaen krever at vi bidrar med mye penger. Det ser vi på som ulønnsomt for oss, sier leder i SFK Lyn, Tom Christian Arnulf til ABC Nyheter.

Lyn har vært eier i Ullevaal Stadion fra åpningen av anlegget i 1926. Fra starten av var SFK Lyn nesten eneier av stadion, og her ble klubbens virksomhet samlet med kamparena, treningsbaner og klubblokaler.

Ifølge NTB er både fotballforbundet og SFK Lyn svært fornøyde med kjøpet og sier at forhandlingene har foregått i svært så konstruktive former.

Penger til oppgradering

Det har lenge vært ønske om å frigjøre verdien i Ullevaal Stadion for å kunne investere i fremtidig Lyn–aktivitet.

- Vi står foran viktige og ressurskrevende oppgaver knyttet til utbygging av Kringsjå Idrettspark. Der vil vi oppgradere blant annet trenings- og garderobeanlegg, sier Arnulf videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lyn-lederen sier at det ikke er bestemt hvor mye penger som vil bli brukt på Kringsjå, men at mesteparten vil gå med til det.

Påvirker ikke FC Lyn Oslo

Salget av aksjene i SFK Lyn vil ikke ha noen innvirkning på hvor Tippeliga-laget til klubben vil spille sine hjemmekamper.

- FC Lyn Oslo vil ikke bli påvirket av dette salget. De har en avtale om spill på Ullevaal frem til 2010. FC Lyn Oslo og SFK Lyn er to uavhengige selskap som er innvolvert med Ullevaal Stadion AS på ulike måter, sier Arnulf vidre.

FC Lyn Oslo leier landskampsarenaen for spill i Tippeligaen, mens SFK Lyn var medeier i Ullevaal Stadion AS.