Meny

Håkonsen krever 850.000 kroner

Håkonsen krever 850.000 kroner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snowboardkjøreren Terje Håkonsen krever 850.000 kroner for et bilde DnB NOR Eiendom har brukt på forsiden av sin boligavis.
Foto: Heiko Junge, SCANPIX
Arctic Challenge-gründer Terje Håkonsen krever store penger fra selskap han mener urettmessig har brukt bilder fra konkurransen han har drevet i syv år.  

- Mye av inntektene som idrettsutøvere har, kommer fra salg av bilderettigheter. Da er det provoserende å oppleve at kommersielle foretak ikke respekterer reglene, sier Håkonsen til Dagens Næringsliv.

Det var i februar at DnB NOR Eiendoms boligavis trykket et bilde av Håkonsen i aksjon under The Arctic Challenge over hele førstesiden, uten at Håkonsens eller arrangørens godkjenning.

Nå krever Terje Håkonsen 850.000 kroner i erstatning, det er én krone for hvert av boligavisens eksemplarer.

DnB NOR Eiendom hadde ikke etterkommet kravet da svarfristen gikk ut onsdag, og dermed er det en fare for at saken havner i retten.

Selskapet skal ha tilbudt Håkonsen en kompensasjon på 100.000 kroner.

Aftenposten skriver i dag at Håkonsen også vurderer et krav på 350.000 kroner mot Tromsø 2018. Dette fordi søkerkomiteen skal ha brukt et bilde fra en Arctic Challenge-konkurranse uten å be om tillatelse til dette.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus