Meny

32 nestenkollisjoner med utenlandske jagerfly

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Havarikommisjonen kritiserer Luftfartstilsynet for ikke å ha fulgt opp sikkerhetsanbefalinger for å hindre nestenulykker.

Oslo (NTB): Siden 2002 har sivile fly og utenlandske jagerfly på militærøvelse i Norge vært nær kollisjon hele 32 ganger.

- Det hadde vært en fordel om noen hadde utført det vi anbefaler dem å gjøre av endringer, sier direktør for havarikommisjonen, Grete Myhre, til NRK.

Havarikommisjonen kommer med kritikken mot Luftfartstilsynet i en ny rapport. På grunn av Luftfartstilsynets flytting til Bodø har ikke tilsynet gjort jobben, sier Myhre.

Det har gått fire år siden kommisjonen kom med tilrådninger om hva som måtte gjøres.

- Det er omtrent så lang tid som flytteprosessen og uroen omkring den har vart, sier Myhre.

I 2005 advarte havarikommisjonen om at flysikkerheten her til lands ville bli svekket hvis tilsynet flyttet til Bodø. Flyttingen var ferdig gjennomført ved utgangen av 2006.

- De har veldig stort etterslep på grunn av flytteprosessen. Den har væt vanskelig og de har måttet ansette mange nye og uerfarne mennesker, konstaterer havaridirektør Grete Myhre. (©NTB)

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus