Meny

Tre arrestert for London-terror

Tre arrestert for London-terror

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi har pågrepet tre menn som er mistenkt for medvirkning til terrorangrepet i London 7. juli 2005. Det er første gang noen er pågrepet i saken.

Bildeinfo
Britisk politi utenfor et hus i Leeds i Nord-England etter at tre menn ble arrestert i forbindelse med terrorangrepet i London i juli 2005. En av de tre ble pågrepet i Leeds, der tre av selvmordsbomberne kom fra, mens de to andre ble arrestert på flyplassen i Manchester der de skulle ta et fly til Pakistan. Foto: REUTERS/SCANPIX
London (NTB-AFP-AP): To av mennene ble arrestert på flyplassen i Manchester ved 13-tiden torsdag der de skulle ta et fly til Pakistan, ifølge politiet. En tredje mann ble pågrepet i et hus i Leeds senere på dagen. Mennene er 23, 26 og 30 år gamle.
Alle tre er mistenkt for å ha tilskyndet eller forberedt en terrorhandling.

Planlagt aksjon
De mistenkte ble torsdag brakt til en politistasjon i London hvor de skal avhøres.
Mistanken er basert på lang tids etterforskning, og politiaksjonen var planlagt på forhånd. Politiet gjennomsøkte torsdag fem hus i området rundt Leeds, samt en leilighet og et forretningslokale øst i London.

52 mennesker ble drept og 700 såret da flere bomber eksploderte i T-banevogner og en buss i den britiske hovedstaden for et og et halvt år siden.

Fire selvmordsbombere deltok i aksjonen, og tre av dem kom fra Leeds-distriktet. Tre av angriperne var briter med pakistansk bakgrunn, mens den fjerde var fra Jamaica.

Jakt i utlandet
Terrorangrepet har helt siden 2005 blitt etterforsket både i Storbritannia og i utlandet.
– Dette er fortsatt en omstendelig etterforskning, og en betydelig mengde informasjon blir analysert og etterforsket, opplyser politiet.

Etterforskerne er på jakt etter alle som kan ha visst om angrepet og som eventuelt har oppmuntret angriperne eller gitt dem pengestøtte, ifølge kunngjøringen. Eksperter har tidligere uttalt at det er lite sannsynlig at selvmordsbomberne handlet helt på egen hånd.

Foreløpig vil politiet ikke gi flere opplysninger om mennene som ble arrestert torsdag. (©NTB)


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus