Etterforskere utelukker eksplosjon i «Estonia»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den estiske kommisjonen som gransker forliset til passasjerferja «Estonia» i 1994, utelukker muligheten for at ulykken skyldtes en eksplosjon om bord på skipet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterforskere utelukker eksplosjon i passasjerferja «Estonia» som sank i 1994. (Foto: POOL, EPA)Etterforskere utelukker eksplosjon i passasjerferja «Estonia» som sank i 1994. (Foto: POOL, EPA)

Tallinn (NTB-AFP): En rapport som ble offentliggjort torsdag, understreker at kjemiske analyser ikke har avdekket noe som tyder på en eksplosjon. Den estiske justisministeren Rein Lang sier denne muligheten nå kan utelukkes.

En internasjonal etterforskningsgruppe slo i 1997 fast at feil ved baugportene førte til at ferja begynte å ta inn vann. Men både Estland og Sverige gjenopptok etterforskningen to år senere etter at mange pårørende, skipseksperter og politikere hevdet at det hadde vært en eksplosjon om bord før ulykken.

Da svenske myndigheter innrømmet at ferja hadde fraktet russisk militærmateriell ved to anledninger i 1994, mente flere at eksplosjonsteorien var styrket.

Over 850 mennesker omkom da «Estonia» gikk ned på vei fra Tallinn til Stockholm. (©NTB)