Meny

Norsk støtte til forslag om miljøvennlig båtdrivstoff

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge støtter forslaget om at alle skip skal gå over til å bruke mer miljøvennlig drivstoff.
Oslo (NTB): Det er den internasjonale tankrederorganisasjonen INTERTANKO som har fremmet forslaget om bruk av lette destillatoljer for skipsfarten.

Et skifte fra dagens bruk av tungolje til lette destillatoljer vil kunne redusere utslipp av svovel med 60 til 80 prosent. Norge har nå sendt sin støtte til forslaget til FNs sjøfartsorganisasjon (IMO).

– Forslaget er offensivt og langsiktig og det vil løse svært mange av skipsfartens forurensningsproblemer, både til luft og sjø. Derfor støtter vi videre arbeid, sier nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen (Ap) og miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) i en felles uttalelse.

Et mer miljøvennlig drivstoff vil i stor grad fordampe ved utslipp til sjø, noe som vil redusere konsekvensene betydelig ved ulykker som Server-forliset ved Fedje.
Norske beregninger viser at en overgang til lette destillatoljer for skipsfarten kan redusere de globale utslippene av svovel fra om lag 15 millioner tonn til om lag 3 millioner tonn per år. Dette vil også føre til betydelige reduksjoner i partikkelutslipp. Utslippene av nitrogenoksider (NOx) kan reduseres med 10 til 15 prosent som følge av en overgang. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus