Meny

Kronprinsesse Mette-Marit avlyser arrangementer

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsesse Mette-Marit avlyser sine to representasjonsoppgaver neste uke på grunn av farens død, opplyser informasjonssjef Astrid Versto ved Slottet.

Mette-marit avlyser alle sine representasjonsoppgaver på grunn av farens død. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX.Mette-marit avlyser alle sine representasjonsoppgaver på grunn av farens død. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX.

Kronprinsessen skulle ha åpnet den 20. Amandusfestivalen som finner sted i Lillehammer kino mandag kveld. Amandus er en filmkonkurranse og filmfestival for unge filmskapere under 20 år, og kronprinsessen er festivalens høye beskytter.

Tirsdag holder kongeparet middag på Slottet for det diplomatiske korps. Her var det også meningen at Mette-Marit skulle være til stede, men dette er nå endret på grunn av dødsfallet.

Er i Kristiansand

Kronprinsparet var torsdag fortsatt i Kristiansand sammen med Mette-Marits familie.

Det er foreløpig ikke kjent når eller hvor kronprinsessens far, Sven O. Høiby, skal bisettes eller begraves. Ifølge Astrid Versto vil familien Høiby offentliggjøre dette i en dødsannonse med det første.

Det er heller ikke tatt stilling til om noen flere fra kongefamilien enn kronprinsparet og eventuelt deres barn vil delta i gravferdsseremonien.

- Hvem som eventuelt skal delta, vil det bli tatt stilling til senere, sier Versto til NTB.

Unngikk fotografene

Flere pressefolk hadde torsdag tatt oppstilling utenfor leiligheten på Høivold Brygge, der kronprinsessens mor, Marit Tjessem, og hennes mann bor, i håp om å få et glimt av kronprinsparet.

Etter det NTB erfarer var det meningen at noen av familien skulle samles hos Marit Tjessem torsdag formiddag, men dette ble senere omgjort. Astrid Versto, som var til stede på Høivold Brygge, anmodet fotografene om å ikke ta bilder hvis kronprinsparet kom, noe ikke alle ville etterkomme. Men kronprinsparet kom ikke, og dermed ble det heller ingen fotografering.

Familien Høiby anmodet onsdag pressen om å vise varsomhet og tilbakeholdenhet i sorgperioden. Om kronprinsparet lot være å komme til Høivold brygge fordi fotografene sto utenfor, eller fordi planene allerede var omgjort, kunne ikke Versto svare på torsdag ettermiddag. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus