Meny

Vil granske pengebruken i OL-selskap

Vil granske pengebruken i OL-selskap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn hver fjerde konsulentkrone brukt i 2006 gikk til fire styremedlemmer i OL-selskapet Tromsø 2018. Nå vil kontrollutvalget i Tromsø kommune granske praksisen.
Foto: Scanpix Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl skal granskes for å ha mottatt 321.990 kroner fra Tromsøs OL-selskap i fjor. Også Vegard Ulvang har jobbet for å få OL til Tromsø.
De fire styremedlemmene i Tromsø 2018 fikk til sammen utbetalt 763.330 kroner for konsulenttjenester i fjor, melder Bladet Tromsø.

De fire som mottok konsulenthonorar er tidligere idrettspresident og president i Norges Olympiske Komité Arne Myhrvold (375.920 kroner), tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl (321.990 kroner), tidligere næringsminister Grete Knutsen (20.420 kroner) og den tidligere styrelederen i Tromsø Idrettslag Gunnar Wilhelmsen (45.000 kroner).

- Dette ser litt uvanlig og spesielt ut. Vi er nødt til å se på og diskutere dette når vi møtes over påske. Men jeg vet ikke hva vi kommer til å konkludere med, sier lederen av kontrollutvalget i Tromsø kommune, Rolleiv Lind til avisa.

Tromsø kommune er eneste A-aksjonær i selskapet og utgjør også generalforsamling i Tromsø 2018. Kontrollutvalget skal vurdere både aksjeloven og kommunale regler.

For kommunale foretak i Tromsø er det klare retningslinjer for at styremedlemmer ikke skal ta på seg konsulentoppdrag uten å klarere dette med kommunestyret. Gunnar Wilhelmsen mener kontrollen er «merkelig». Han avviser at dette dreier seg om ordinær konsulentvirksomhet.

- Dette er betaling for arbeid vi gjør ut over ordinært styrearbeid, sier Wilhelmsen til Bladet Tromsø. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus