Vil granske pengebruken i OL-selskap

Vil granske pengebruken i OL-selskap
Vil granske pengebruken i OL-selskap
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn hver fjerde konsulentkrone brukt i 2006 gikk til fire styremedlemmer i OL-selskapet Tromsø 2018. Nå vil kontrollutvalget i Tromsø kommune granske praksisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix
Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl skal granskes for å ha mottatt 321.990 kroner fra Tromsøs OL-selskap i fjor. Også Vegard Ulvang har jobbet for å få OL til Tromsø.

De fire styremedlemmene i Tromsø 2018 fikk til sammen utbetalt 763.330 kroner for konsulenttjenester i fjor, melder Bladet Tromsø.

De fire som mottok konsulenthonorar er tidligere idrettspresident og president i Norges Olympiske Komité Arne Myhrvold (375.920 kroner), tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl (321.990 kroner), tidligere næringsminister Grete Knutsen (20.420 kroner) og den tidligere styrelederen i Tromsø Idrettslag Gunnar Wilhelmsen (45.000 kroner).

- Dette ser litt uvanlig og spesielt ut. Vi er nødt til å se på og diskutere dette når vi møtes over påske. Men jeg vet ikke hva vi kommer til å konkludere med, sier lederen av kontrollutvalget i Tromsø kommune, Rolleiv Lind til avisa.

Tromsø kommune er eneste A-aksjonær i selskapet og utgjør også generalforsamling i Tromsø 2018. Kontrollutvalget skal vurdere både aksjeloven og kommunale regler.

For kommunale foretak i Tromsø er det klare retningslinjer for at styremedlemmer ikke skal ta på seg konsulentoppdrag uten å klarere dette med kommunestyret. Gunnar Wilhelmsen mener kontrollen er «merkelig». Han avviser at dette dreier seg om ordinær konsulentvirksomhet.

- Dette er betaling for arbeid vi gjør ut over ordinært styrearbeid, sier Wilhelmsen til Bladet Tromsø. (©NTB)