Meny

Voldsomme kamper nordvest i Pakistan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 135 mennesker er drept på fire dager med harde kamper mellom lokale stammefolk og utenlandske ekstremister i en avsidesliggende del av Pakistan. De fleste av de drepte skal være usbekere.
Islamabad (NTB-AP-AFP): Kampene i den nordvestlige regionen Sør-Waziristan brøt ut mandag, sa tjenestemenn i den pakistanske hovedstaden Islamabad til nyhetsbyrået AP torsdag. Kampene skal ha blusset opp igjen etter at partene onsdag ble enige om en kortvarig våpenhvile.

Voldshandlingene skal ha spredt seg til seks byer og landsbyer i Sør-Waziristan, som ligger ved Pakistans grense mot Afghanistan. Pakistanske tilhengere av den afghanske Talibanmilitsen forsøker ifølge nyhetsbyrået AFP å forhandle fram en ny våpenhvileavtale.

- Toppfolk fra Taliban har samlet seg i byen Wana for å drøfte mulighetene for fred mellom usbekerne og lokale væpnede grupper. Partene vokter fortsatt på hverandre og det kan høres sporadisk skyting, sa en lokal sikkerhetstjenestemann til AFP torsdag.

Usbekerne skal stå under kommando av Tahir Juldasjov, som tidligere var en nær alliert av terrornettverket al-Qaidas leder Osama bin Laden. Han og tusenvis av hans tilhengere flyktet fra Afghanistan etter den amerikanskledede invasjonen av landet mot slutten av 2001. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus