Meny

Brann på danskebåten - passasjerer evakuert

Brann på danskebåten - passasjerer evakuert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle passasjerene er hentet ut av sine lugarer etter brann i maskinrommet på danskebåten Peter Wessel.

Det melder Laagendalsposten.

- Da vi våknet i 07.00-tiden i dag morges var det ikke strøm i lugaren, og det luktet røyk, sier Ingjerd Espegren (55).

De 346 passasjerene om bord er hentet ut av sine lugarer og ble sendt på dekk, men er nå plassert i restauranter og oppholdsrom på ferja mens den venter på slepebåt som skal ta den til havn i Danmark.

- Båten er i dansk område. Foreløpig har de ikke behov for assistanse. Kapteinen har ikke erklært noen nødssituasjon om bord, understreker vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Laagendalsposten.

Peter Wessel eies av rederiet Color Line og seiler mellom Larvik og Hirtshals.

- Skipet ligger cirka 12 nautiske mil nord-vest av Hirtshals havn i Danmark med til sammen 346 personer om bord, melder Color Line på sin nettside.

Brannen skal ha oppstått i elektronisk tavle klokken 06.40.

- Som en del av sikkerhetsprosedyrene er passasjerene nå samlet i en restaurant forut i skipet. Det verken er eller har vært fare for passasjerer, besetning eller skipet, sier informasjonsdirektør i Color Line, Helge Otto Mathisen, til NTB.

Det er stille og pent vær i området. Mannskapet arbeider nå med å evaluere skadene før det blir besluttet når skipet skal gå til kai, heter det på rederiets nettside.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus